Cruella

Walt Disney Studios Motion Pictures AB, 28. toukokuuta 2021
80%
Perustuu 2 kriitikkoon

Alkuperäinen nimi: Cruella

Ohjaaja: Craig Gillespie

Laji: Rikoselokuva, Komedia

Kesto: 134 minuuttia

Ikäraja: 12

Pääosissa: Emma Thompson, Mark Strong, Emma Stone

Yhteenveto:

Oscar®-voittaja Emma Stone (La La Land) nähdään pääosassa Disneyn uudessa live action -elokuvassa Cruella, joka kertoo erään elokuvahistorian pahamaineisimman – ja muodikkaimman – pahiksen, Cruella de Vilin, kapinallisesta nuoruudesta.

70-luvun Lontooseen, keskelle punk rock -vallankumousta sijoittuva Cruella seuraavaa nuorta Estella-nimistä huijaria, joka on sekä nokkela että luova – ja päättänyt nousta muotimaailman suureksi nimeksi. Hän ystävystyy nuorten varkaiden kanssa, jotka arvostavat Estellan vallattomuutta ja yhdessä he onnistuvat rakentamaan itselleen elämän Lontoon kaduilla.

Eräänä päivänä Estellan muotitaju kiinnittää paronitar von Hellmanin huomion. Paronitar, jota esittää kaksinkertainen Oscar®-voittaja Emma Thompson (Talo jalavan varjossa, Järki ja tunteet), on muotilegenda, joka on sekä ylettömän chic että kuolettavan kopea. Heidän kohtaamisensa tuo esiin paljastuksia ja laittaa liikkeelle tapahtumaketjun, joiden seurauksena Estella päästää pirullisen puolensa valloilleen ja hänestä kuoriutuu räikeä, muodikas ja kostonhaluinen Cruella.

Kriitikoiden arviot

100%
Punkin räkäistä räimettä ja rokkitykittelyä. Disney meni aivan jokeriksi. Cruella on anarkiaa ja fashion statement.
27. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
60%
Visuaalisesti näyttävä Cruella on vankkaa viihdettä koronan kourissa riutuneille elokuvannälkäisille.
28. toukokuuta 2021
Lue koko arvio