Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily

Nordisk Film, 28. heinäkuuta 2021
30%
Perustuu 4 kriitikkoon

Alkuperäinen nimi: Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily

Ohjaaja: Renny Harlin

Laji: Komedia

Kesto: 104 minuuttia

Ikäraja: 12

Pääosissa: Jaajo Linnonmaa, Aku Hirviniemi, Sami Hedberg

Yhteenveto:

Renny Harlinin ohjaamassa Luokkakokous 3 -elokuvassa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi.

Antti on ajautunut syvälle suomalaisen miehen epätoivoon. Työttömyys, yksinäisyys ja rahattomuus painavat ja porvoolaisen kamelin selkä on katkeamispisteessä. Pelastaakseen Antin itsetunnon ja mielenterveyden Tuomas ja Nippe päättävät viedä hänet sinkkuristeilylle, jonne päätyvät myös isä, kiinalainen mafia ja virolainen tappokone. Miehet huomaavat, että maailma on muuttunut, mutta pystyykö nelikymppinen muuttumaan? Itämeren aallokoissa jokainen mies joutuu kohtaamaan pimeimmät pelkonsa. Kuka nousee, kuka jää tuleen makaamaan? Kenestä paljastuu action-sankari, kuka oppii puhumaan tunteista? Tämä ei ole miesten ensimmäinen rodeo, mutta onko se jollekulle se viimeinen reissu?

Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva on jatkoa Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -menestyselokuville.

Kriitikoiden arviot

40%
Farssisarjan kolmososa onnistuu lähes mahdottomassa: se alittaa aikaisempienkin osien hyvin matalalle asettaman riman. Huonoudessaan se on hyvin lähellä jo hyväksi muuttumista.
28. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
30%
Luokkakokous 3:n tekijät myöntävät tekeleensä paskuuden jo melkein itsekin, mutta eivät onnistu naurattamaan lainkaan.
27. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
30%
Luokkakokous 3:n tekijät myöntävät tekeleensä paskuuden jo melkein itsekin, mutta eivät onnistu naurattamaan lainkaan.
27. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
20%
Harlinin uralla Luokkakokous 3 on joko erikoinen välisoitto tai uran päättävä kananmunapieru.
28. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio