Lupaava nuori nainen

Finnkinon teatterilevitys, 7. toukokuuta 2021
100%
Perustuu 2 kriitikkoon

Alkuperäinen nimi: Promising Young Woman

Ohjaaja: Emerald Fennel

Laji: Jännitys

Kesto: 114 minuuttia

Ikäraja: 12

Pääosissa: Alfred Molina, Christopher Mintz-Plasse, Max Greenfield, Laverne Cox, Clancy Brown, Bo Burnham, Carey Mulligan, Alison Brie, Adam Brody, Jennifer Coolidge, Connie Britton

Yhteenveto:

Kaikkien mielestä Cassie (Carey Mulligan) oli erittäin lupaava nuori nainen, kunnes tapahtui jotain, mikä romutti hänen tulevaisuutensa. Mikään Cassien elämässä ei ole sitä miltä näyttää. Hän on huippuälykäs, taiturimaisen ovela ja viettää öisin salaista kaksoiselämää. Eräs yllättävä kohtaaminen tarjoaa Cassielle mahdollisuuden oikaista menneisyyden vääryydet.

Kutkuttava trilleri Lupaava nuori nainen on herkullinen ja tuore kuvaus kostosta. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa huikean lahjakas Emerald Fennel, joka on toiminut mm. Killing Eve -sarjan showrunnerina ja näytellyt The Crown ja Hakekaa kätilö! -sarjoissa. Lupaava nuori nainen on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

Kriitikoiden arviot

100%
Esteettisesti ja rakenteellisesti villi ja rohkea teos on hurja sukellus länsimaisen yhteiskunnan tekopyhyyteen.
18. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
100%
Vaikuttava esikoisohjaus yhdistää pastellinsävyisen tyttöyden mustaan huumoriin. Trillerimäisesti etenevän kostofantasian lupaukset lunastetaan yllätyksellisellä loppuratkaisulla.
4. toukokuuta 2021
Lue koko arvio