Yhdet vielä

SF Film Finland Oy, 7. toukokuuta 2021
80%
Perustuu 2 kriitikkoon

Alkuperäinen nimi: Yhdet vielä

Ohjaaja: Thomas Vinterberg

Laji: Draama

Kesto: 117 minuuttia

Ikäraja: 12

Pääosissa: Maria Bonnevie, Lars Ranthe, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen

Yhteenveto:

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva Yhdet vielä on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.

Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

Yhdet vielä tyhjensi joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot.

Kriitikoiden arviot

80%
Ohjaaja Thomas Vinterbergin uusin teos ruoppaa vanhoja aiheita ja vanhoja teemoja pysäyttävällä tavalla.
21. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
Thomas Vinterberg tarjoilee täydellisen pandemialeffan.
20. toukokuuta 2021
Lue koko arvio