Jouni Vikman

100%
90%
Hauska ja sympaattinen mutta paikoin aidosti pelottava lasten yliluonnollinen seikkailu todennäköisesti traumatisoi herkullisesti lapsikatsojia mutta viehättää luomallaan maailmalla myös aikuiskatsojia.
6. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
100%
90%
Vieraaseen kulttuuriin sijoittuva huikean hieno koko perheen animaatio ylittää ulkoiset raja-aitansa ja tarjoaa yleismaailmallisesti samastuttavan seikkailun.
15. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
100%
80%
Suspirian juoni-idea ei siis ole uuden uusi. Minkä se tarinan tuoreudessa menettää, se korvaa korkojen kera lumoavalla kuvalla ja äänellä. Argento uhraa logiikan tyylin alttarille. Uhkapeli kannattaa, sillä värifilttereillä maalailu sekä Goblin-bändin avustuksella luotu rämisevä ja huokaileva äänimaailma vievät katsojan kekseliään kameran opastuksella suoraan alitajunnan tasoiselle tripille.
6. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Lämmin ja sympaattinen dokumentti avaa uusia puolia mieheen, joka tuli tunnetuksi unohdetun kansan äänenä.
23. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Mainion käsikirjoittajan esikoisohjaus tietää mitä tehdä, kun vastakkain ovat totuus ja kiehtovan tarinan kertominen.
24. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
63%
Hupaisa fantasiaseikkailu kadonneen taian metsästämisestä voi tuntua haikailulta menneeseen, mutta se kannustaa myös katsomaan ympärilleen.
4. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
72%
Universalin Näkymätön mies -hirviöklassikon päivitys yllättää malttaessaan rakentaa tunnelmaa böö-pelottelun sijaan. Verenroiske tuntuu paikoin jopa turhalta sen rinnalla!
27. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille sisältää paljon burtonmaisia elementtejä outoine, ulkopuolisine sankareineen, pelottavine hirviöineen ja makaabereine elementteineen kuten hirviöiden halu syödä uhriensa silmät.
30. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Kuten seitsemän Oscar-ehdokkuutta keränneen elokuvan nimi kertoo, Missourissa sijaitsevan pikkukaupunki Ebbingin laidalla seisoo kolme isoa ilmoitustaulua. Kaupungissa asuva nainen, Mildred Hayes, vuokraa ne ja haastaa niillä paikallisen poliisilaitoksen. Mildredin tytär on raiskattu ja murhattu joitakin kuukausia aikaisemmin, eivätkä poliisit tunnu etenevän tapauksen selvittämisessä.
21. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
63%
Richard Stanleyn pitkään odotettu paluu ohjaajaksi on mukavalla tavalla vanhanaikaista pelottelua, mutta se vaatii katsojalta aktiivista hyväksymistä.
13. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
90%
Kunnianhimoisesti kerrotussa elokuvassa useamman ihmisen tarinat kietoutuvat toisiinsa myyttistä talven pimeyttä hohkavassa Pohjois-Suomessa.
2. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
80%
52%
Hienovaraisesti kantaa ottava koko perheen elokuva on ennemmin omillaan toimiva päivitys kuin pelkkä uudelleenfilmatisointi.
28. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
83%
Pinnaltaan yhä nihilistisemmäksi yltyvä tarina sarjamurhaajasta sisältää useampia tasoja ja voimaantuu taideteoksena sitä enemmän mitä sen päähenkilö hajoaa henkisesti.
7. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
60%
Milo – Kuun vartija on siis tarinallisesti mielikuvituksellinen ja visuaalisesti loputtoman kekseliäs – vaikkakin Dreamworksin ja Disney/Pixarin viimeisen päälle huoliteltuihin tietokoneanimaatioihin tottunut katselija ehkä aluksi sen pelkistetympää kuvamaailmaa hieman nikotteleekin.
7. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
90%
Parasite-ohjaajan varhaisteos tekee paluun Suomen valkokankaille. Sitä osaa nyt katsoa eri tavalla, ja vuodet ovat tuoneet siihen vain lisää tasoja.
21. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
50%
Norjalaisohjaajan omasta mustasta toimintakomediastaan tekemän englanninkielisen uusintafilmatisoinnin pahin puute on liiankin hyvin pääosaan sopiva näyttelijä.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
63%
Sympaattinen tie-elokuva hyötyy mainiosta kemiasta pääosien välillä ja Shia LaBeoufin hallituimmasta roolisuorituksesta aikoihin.
11. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
73%
Jafar Panahin pitkästä aikaa perinteisin elokuva jatkaa lempeän ja rauhallisen tarkkailijan roolia, vaikka taustalla häämöttää tukahduttavan yhteiskunnan uhka.
4. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
50%
Roiskuttelevammaksi päivitetty sovitus sofistikoituneesta toimintafantasiasarjakuvasta on suositeltavaa katsottavaa kaikille, joilla on huono elokuvamaku.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
80%
Logan on perus-Marvel-toiminnasta poikkeava mutta silti – tai juuri siksi – harvinaisen onnistunut supersankaritarina. Päähenkilö ei ole sankari koska on supervoimainen vaan koska nimenomaan ei ole. Mikäli kyseessä tosiaan on Jackmanin viimeinen esiintyminen Wolverinena, on Logan yksi tyylikkäimmistä näyttämöltä poistumisista aikoihin.
27. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Lähestyvä loppu saa kaksi ihmistä takertumaan jäljellä olevaan yhteiseloon eri tavoin upeasti näytellyssä, viipyilevässä draamassa.
15. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
80%
Suku kokoontuu viettämään hiljaista surujuhlaa iloiseen perhetapahtumaan. Puhumattomuuden perinteen luulisi puhuttelevan suomalaista katsojaa.
23. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
73%
Onnelin ja Annelin värikkäät seikkailut ovat mainioita lastenelokuvia. Ne toimivat lasten ehdoilla: lapset ovat sankareita ja aikuiset vähän hölmöjä ja tekevät vääriä asioita silkkaa aikuisuuttaan. Mikä parasta, niissä pääosassa on pienten tyttöjen muodostama ikuisten ystävien sankaripari. Nimenomaan pienille tytöille suunnattuja tarinoita ei koskaan ole liikaa. Juuri siksi – jos Salaperäisestä muukalaisesta jotain kritisoitavaa halua etsiä – hieman ihmetyttää, että käytännössä tytöt tekevät ruokaa ja neulovat poikien hoitaessa seikkailullisempaa puolta.
25. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
55%
Nuori mies pääsee unelmakaupunki Los Angelesin kulissien takaisen salajuonen jäljille neo-noirissa, jossa mysteeri on lopputulemaa kiehtovampi.
18. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
73%
Kymmenisen vuotta kehittynyt supereepos saa ansaitsemansa lopetuksen niin kuvallisen spektaakkelin kuin tunteellisen viimeisen luvun myötä.
24. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
63%
Batman-leffan vahvuus Lego Elokuvaan verrattuna on, että se ei pompi samalla tavalla itsetarkoituksellisesti ympäristöstä ja maailmasta toiseen, vaan se keskittyy Batman-mytologiaan. Toki siihenkin onnistutaan sotkemaan mitä mielenkiintoisimpia ja yllättävämpiäkin juonteita DC-sarjakuvamaailman ulkopuoleltakin, mutta erityisesti elokuva on huikean hauskaa bongailua katsojalle, joka tuntee Batmaninsa eri sarjakuvainkarnaatiot sekä niin tv-sarjan hupailut kuin Yön ritari -leffojen synkistelyt – saapa osansa myös Batman v Superman: Dawn of Justice.
8. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
56%
Ghost in the Shell ei ehkä täysin yllä tavoittelemiinsa sfääreihin, mutta yritykselle on nostettava hattua. Vaikka koko ajan tapahtuu paljon, elokuvassa on yllättävän vähän perustoimintaleffojen räiskyttelyä. Sen visuaalinen ilme on mielenkiintoisesti suunniteltu ja se näyttää jumalaisen upealta. Koska se on pääosin luotu tietokoneella, ei lähinnä syvyyttä tuova 3D:kään häiritse kuvaa sumentavasti ainakaan viimeisintä teknologiaa edustavissa saleissa.
2. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
67%
Etupäässä härskiydellä mainostettu pienten koululaisten kasvutarina on myös yllättävän lämmin ja sympaattinen komedia, jota kolme nuorta pääosanesittäjää kannattelee upeasti.
29. elokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
60%
Kolmas Napapiiri-seikkailu on petollisen toimiva yhdistelmä pinnallista puskahuumoria ja syvällistä oivallusta.
21. elokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
52%
Monet saattavat tuntea tarinan kirjailija Thorbjørn Egnerin rosoisella mutta eläväisellä kuvituksella varustetuista kirjoista. Siksi nykytekniikalla toteutettu versio tutuista hahmoista voi hieman arveluttaa. Stop motion -animaatio on siksi sadulle aivan loistava toteutusvaihtoehto, sillä siinä on aina tiettyä kotikutoisuutta. Suomenkielisissä äänivalinnoissa on onnistuneesti panostettu julkkisten sijaan näyttelijöihin, jotka selviävät myös tarinan monista lurituksista.
7. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Pääosanesittäjien kiistaton kemia ja älykästä navanalaisuuksiin yhdistävä huumori tekevät
6. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
80%
74%
Espanjalaismaestron uusi draama on poikkeuksellisen hillitty ja niin hieno, että kaikessa sadunomaisuudessaan se tuntuu oikealta elämältä.
28. elokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
73%
Marvel-elokuvien superagentti sai vihdoin kauan kaavaillun sooloelokuvansa. Onneksi odottaminen kannatti.
7. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
75%
Tulinen ”arkkutango” eli argentiinalainen tango on viime aikoina saanut yhä uusia harrastajia meilläkin.
25. elokuuta 2016
Lue koko arvio
80%
70%
King-sovitus on onnistunut, mutta vahvat muistumat muista elokuvista hieman häiritsevät.
7. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
75%
Visa Koiso-Kanttila jatkaa onnistuneesti dokumenttiensa teemaa sukupolvien välisestä ristiriidasta esikoisfiktiossaan.
6. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Tuttua tieteisfantasiaideaa tuoreesti pyörittävä romanttinen komedia sisältää herkullisen traagisen pohjavireen, joka tekee rikkinäisistä hahmoista samastuttavia.
27. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
67%
Kim, Momo ja Bella ovat parhaat kaverukset, mutta koulussa muista poikkeava, taiteita ja luonnontieteitä harrastava ”outo” tyttökolmikko on etenkin poikien rankankin kiusanteon kohteena. Aikuisista ei ole apua; jos vanhemmat eivät ole masennuksen lamaannuttamia, he suurimmaksi osaksi loistavat poissaolollaan, ja opettajista ongelma on lähinnä siinä, etteivät tytöt ole ”joukkuepelaajia”.
27. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Heittämällä paras Thor-elokuva ja oikeasti hersyvän hauska Marvel-seikkailu maailmanlopusta.
3. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
88%
Isolta osin elokuvassa ei ole selkeää juonta: se seuraa pääasiassa Danielin ja osin Katien elämää ja kohtaamisia. Heidän arkensa ja rähjäiset asuinympäristönsä tulevat katsojallekin tutuiksi. Itse asiassa jonkin ajan kuluttua katsoja huomaa kaipaavansa näitä väläyksiä päähenkilöiden elämästä. Varsinainen tarina nimittäin on sydäntäsärkevää ja turhautunutta raivoa herättävää Danielin ja Katien hakatessa päätään byrokratian rattaisiin.
9. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Tylyjen maanviljelijöiden ja eläinten lannan keskeltä kuoriutuu kaunis ja lämmin ihmissuhde-elokuva.
6. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Lopulta tunne- ja kuvaskaalan laidasta laitaan seilaamisesta ja usein samaan yhteyteen tunkemisesta tulee kuitenkin jotain elokuvalla ominaista, joka luo siihen yllätyksellisyyttä ja omalaatuista viehätystä. Se liukuu ongelmitta karkkivärisistä sateenkaarista ja saippuakuplista todella synkkiin ja makaabereihin kuviin. Kevyt läppä pohjustaa julmaa väkivaltaa. Liikuttavasta muistopuheesta tulee David Hasselhoff -vitsi, ja silti se säilyttää koskettavuutensa. Kun isä ja poika pelaavat kömpelöä pallottelua kosmisella energialla musiikin pauhatessa, katsoja tajuaa, että vaikka juonellisesti kuljettaisiin tuttuja latuja, matkan varrella on lupa odottaa ihan mitä tahansa.
25. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
73%
Aluksi dokumentti tuntuu hieman kiusalliselta tirkistelyltä edelleen lapsenomaisen Owenin elämään. Se kuitenkin laajenee hersyväksi perhekuvaukseksi, kun esimerkiksi veli pohtii miten selittää Owenille elämän tosiasioita, joiden suhteen Disney-elokuvat ovat pysyneet ja todennäköisesti pysyvät vielä pitkään hyvin vaitonaisia. Elokuva onnistuu myös koskettamaan Owenin ilon ja surun hetkinä, kun oikea elämä ei sujukaan onnellisesti loppuun asti kuten satuelokuvissa.
2. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
53%
1950-luvulle sijoittuva unelmointi paremmasta elämästä, sitä tavoitellessa tehdyistä huonoista ratkaisuista ja katumuksesta ei ole tekijänsä parhaita, mutta silti mainio.
28. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
60%
52%
Muutamasta tehoa vähentävästä kauneusvirheestä kärsivä verilöyly on virkistävän raikas ja toimiva yhdistelmä kauhua ja komediaa.
23. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
65%
Marvelin elokuvauniversumiin esitellään uusi hahmo, kun Benedict Cumberbatch pukee päälleen levitaatioviitan. Doctor Strange, tohtori Outo, sai monen muun Marvel-sankarin tavoin alkunsa 1960-luvun sarjakuvissa. Mutanttigeenin tai tieteen tuomien voimien sijaan hänen voimansa ovat mystisiä. Ne ja niiden tuomat vastustaja erottavatkin hahmoa muista supersankareista.
26. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
42%
Tuttuun tyyliin itseään hyvän näköisenä kipittäjänä pitävä tähti on sirotellut toiminnan joukkoon runsaasti juoksemista sisältäviä kohtauksia. On silti puhtaasti Cruisen ansiota, että kuluneita toimintakliseitä kierrättävää ja mutkia suoriksi vetävää Paluu päämajaan -elokuvaa ei missään nimessä halua haukkua väsyneeksi.
21. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
67%
Poika ja peto on toisaalta hupaisa, omaperäisten olentojen kansoittama fantasiaseikkailu. Toisaalta siinä on vakava tarina (nuoren) ihmisen sisällä vaanivasta vaarallisesta tyhjiöstä, jota epävarmuus itsestä ja tunne rakkauden puutteesta ruokkii.
29. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
60%
66%
Hidden Figures on ehkä vähän turhankin siloiteltu sankaritarina – vaikka sen edelläkävijät kaiken ylistyksen ansaitsevatkin. Naisten loistaminen kaikilla elämän osa-alueilla tekee heistä tavallaan teflonolentoja, joihin edes aikakauden rankat realiteetit eivät tartu, vaikka niihin ohimennen viitataankin. Rotuerottelun ilmentymätkin ovat ilmeisesti helposti kumottavissa, kunhan vain oikea valkoinen (lue: Kevin Costner) saa niistä kuulla. Ainoastaan Kirsten Dunstin hahmossa on särmää, kun hän sanattomasti osoittaa, ettei ole täysin tyytyväinen suunnasta, johon maailma on menossa, vaikka onkin ylpeä työpaikkansa saavutuksista.
7. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
35%
Jos Paskalakit pyörillä olisi puhtaasti törkykomedia tai pelkästään verinen toimintapläjäys, se voisi olla paljon parempi kuin nyt kummankin potentiaalin laidasta toiseen seilaamalla hukkaava hybridi. Siitä puuttuu johdonmukaisuus ja yleensäkin kunnianhimo tehdä kokonaista elokuvaa toisiaan seuraavien sketsi- ja/tai väkivaltakohtausten sijaan. Nyt tyhmyys ja rankkuus lyövät toisiaan korville.
24. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Jo ensimmäisessä elokuvassa eläimien inhimillistäminen sai kulmakarvat kohoamaan. Nytkin aikuinen katsoja hakkaa henkistä naamaansa mielensä kämmenellä, kun sinänsä hyvän kertojaäänenä toimiva Heikki Kinnunen julistaa: ”pingviinistämme tuntuu, ettei se kestä enää yhtään talvea”. Kaikesta urputtamisesta huolimatta itse dokumentin aihe, pingviinit, ovat silti kiehtovia. Niiden uskomatonta elämää katselee mielellään valkokankaalta vaikka vähän heikommassakin tekeleessä.
6. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
The Belko Experiment heittää muutaman hupaisan havainnon toimistotyöskentelyn arjesta ja markkinointitutkimuksista, mutta on turha odottaa mitään satiirista tai edes ironista kannanottoa. Elokuva leikittelee odotuksilla siitä kuka seurattavista hahmoista saa äkkilopun ja kuka sinnittelee pitkään (genretunnettuus ei takaa pitkää elinkaarta), mutta parista mustan huumorin hetkestä huolimatta se luottaa 90-prosenttisesti siihen, että katsojan mielestä seinille lentävät aivot ovat hauskoja.
20. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
78%
Erilaista joulua lupaava draamakomedia kulkee tuttuja latuja, mutta erinomaisten näyttelijöiden kipuilu tuottaa tarpeeksi lämpöä.
29. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
44%
Parhaimmillaan elokuva on alkupuoliskollaan. Massiivinen fantasiataistelu jättipetoineen virittää tunnelmaan, joka kantaa pitkälle Lontoon kujille sijoittuvan kasvumontaasin ylikin. Silloin Ritchien tavaramerkiksi muodostunut naseva sanailu ja leikkaus nousee enemmän esille, mutta se tuntuu vielä tyylillisesti virkistävän ristiriitaiselta keskellä spektaakkelia.
10. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
68%
Alien-faneille Covenant saattaa olla Prometheustakin suurempi pettymys – eikä pari sekuntia toisen näyttelijän katselemassa ruudussa vilahtavan James Francon fanienkaan kannata vaivautua. Jos pystyy katsomaan elokuvaa itsenäisenä, erittäin komeana avaruusseikkailuna, lumoutuu varmasti sen kuvista, jos typerät käänteet eivät saa hakkaamaan kämmentä naamaan.
17. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
61%
Valitettavasti Wonder Woman on laitettu tuotantoon pahasti keskeneräisenä. Paratiisisaariosuuden jälkeen sille tulee hirveä kiire viedä tapahtumia eteenpäin. Taistelukentälle jää makaamaan selvistä mielen muutoksista kameran takana johtuvia turhia, jopa selittämättömiksi jääviä hetkiä, mihinkään johtamattomia pieniä sivujuonteita ja täysin turhia henkilöitä. Sankariparin mukana matkaavilla rentuilla ei käytännössä ole mitään järkevää tekemistä.
31. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Luc Besson on ehkä napannut ihannoimastaan sarjakuvamaailmasta vain pinnan, mutta sekin viihdyttää täysillä.
25. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Lyhytelokuvasta täyspitkäksi muuttuminen näkyy, mutta kokonaisuutena esikoinen saa odottamaan jatkoa mielenkiinnolla.
19. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
47%
Parasta elokuvassa ovat sen nuoret pääosanesittäjät. Lulu Wilson ja Talitha Bateman ovat pätevämpiä kuin aikuiset ammattilaiset.
8. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
The Coldest City -sarjakuva tyylitteli mustalla ja valkoisella, Atomic Blonde luo mustan pörssin ja salaisten suhmurointien Berliiniin mukavaa dekadenssia betonilla ja neonilla. Kokonaisuuden kruunaa jykevä soundtrack aikakauden hittejä.
2. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Vaikka Autot 3 ei kohoa Pixar-tuotantojen terävimpään kärkeen, on se selkeästi oman sarjansa paras osa.
27. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
80%
Logan Lucky on parhaimmillaan Ocean’s Elevenin junttiversion mieleen tuova kevyt hyvän mielen keikkaleffa, joka kuitenkin kompastelee omaan pikkunäppäryyteensä.
31. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
65%
Tom Cruise virnuilumoodissa vie hieman liikaa huomiota yhdeltä kaikkien aikojen oudoimmilta elokuvan tositarinoilta.
7. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
68%
Takavuosikymmenten tv-sarjan kuvastoa kierrättämällä toteutettu elokuva kääntää lähdemateriaalin aukot surrealistiseksi vahvuudekseen, mutta ei sovellu aivan pienille ainakaan yksin katsottavaksi.
29. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
65%
Dokumentti herättää ajatuksia – osin myös siksi, ettei se pysty itse täysin käsittelemään järisyttävää aihettaan.
18. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
Liimatainen voitti marraskuun alussa elokuvallaan Saksan ohjaajaliiton Metropolis 2017 -palkinnon parhaasta dokumentin ohjauksesta.
7. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
Pieni askel oikeaan suuntaan: Justice League on paljon parempi kuin Man of Steel ja Batman v Superman, mutta ei aivan Wonder Womanin luokkaa.
15. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
48%
Hölmön kasaritoiminnan moderni versio saa yllättävää toimivuutta haudanvakavasta lähestymistavastaan.
30. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Pieni elokuva, jolla on budjettiaan suurempi sydän.
25. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
50%
Diane Kruger loistaa perheensä menettävänä naisena, mutta viharikoksesta kertova elokuva ei saa aiheesta kunnolla otetta.
21. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
73%
Julian Schnabelin kuvaus Vincent Van Goghin viimeisistä vuosista sukeltaa turhankin tinkimättömästi taiteilijan mielenmaisemaan
6. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Chileläisohjaajan läpimurtoteos tuntuu mainioista näyttelijöistä huolimatta menettävän palan identiteettiään, kun se on tehty uudelleen englanniksi.
6. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
47%
Vauhtia ja värejä pursuava mekastus sisältää paikoin pelottavien hahmojen ohella myös perhe-elämää koskettavia teemoja, jotka saattavat tuntua pienistä katsojista hyvinkin pelottavilta. Vanhemmat siis käyttäköön harkintaansa oman lapsen kyvystä käsitellä sellaisia – ja istukoon visusti jälkikasvun vieressä teatterissa.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
53%
Kuusikymppinen kotirouva jättää vuosikymmenien rutiininsa ja päätyy tuppukylään nuoriso-ohjaajaksi. Ilmiselvempien farssikuvioiden sijaan elokuva keskittyy sisäiseen kasvuun, mutta ei pyrikään muuksi kuin kevyeksi hyvän mielen ajankuluksi.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
50%
Muovisen oloisesta tietokoneanimaatiosta huolimatta uusi Asterix-seikkailu tavoittaa paikka paikoin alkuperäisten sarjakuvien tunnelmaa.
18. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
50%
Ristiriitaisesta tutkimusmatkailijapersoonasta kertova elämäkerta kärsii kerrontatasojensa toimimattomuudesta.
26. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
67%
Ranskalaisanimaatio ei nouse ulkoisesti tai sisällöltään Disney/Pixar-tasolle, mutta reippaan pikkupojan haaksirikko oudolle planeetalea toimii silti kevyenä selviytymisseikkailuna.
30. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
40%
Lapsille suunnatussa kiltteyden merkitystä saarnaavassa animaatiossa ei ole juuri täkyjä aikuisille, mutta se voittaa puolelleen sympaattisuudellaan.
31. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
33%
Vannoutuneille hirviömätkeen ystäville avautuva elokuva näyttäytynee muille vain valtavien äänimassojen säestämänä tuhona ja kaaoksena.
31. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
40%
Australialaisanimaatio ei ehkä ole yhtä hienostunut ja viilattu kuin amerikkalaisserkkunsa, mutta se onnistuu hyödyntämään eksoottista alkuperäänsä.
12. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
47%
Yli-ikäiset huutosakkitytöt joutuvat kamppailemaan monia ulkoisia ja sisäisiä esteitä vastaan, mutta konseptin potentiaali toteutuu harvakseltaan.
24. heinäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
53%
Hölmö eläinkauhu on yksi viime aikojen tehokkaimpia pelotteluleffoja, joka pakkaa tiiviiseen kestoonsa kaikki lajityypin elementit tehokkaasti ja mukaansatempaavasti.
25. heinäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
58%
Bond- ja Fast & Furious -franchiset yhdistävä mäiske on niin ylilyötyä, että se viihdyttää vaikka väkisin. Pääosanesittäjien mainiot kemiat estävät katsojan täydellisen turtumisen.
1. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
65%
Kun indiemaestron zombiparodia on hyvä, se on todella hyvä. Kun se on huono, se on raivostuttava.
21. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Keskinkertaisen toiminnan pelastaa Nick Nolten hahmo – ja katsojan mahdollinen edellisten osien fanittaminen.
22. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
50%
Cate Blanchett on jälleen kerran mainiossa vireessä maailmalle ja muille ihmisille selkänsä kääntäneenä arkkitehtinä, mutta Richard Linklaterin elokuvaksi sinänsä tyylikäs Bernadette tuntuu yllättävän tavalliselta ja normaalilta.
19. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Pikkutarkka epookki herättää hupaisan romanttisen sekoilun henkiin, mutta sitä rampauttaa tekijöiden kokemattomuus.
5. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Muutaman Bamse-seikkailun ohjaaja on nyt tarttunut 80-vuotta vanhaan kissasankariin. Mitään uutta sympaattiseen kattimaailmaan ei ole tuotu, mutta hahmojen sympaattisuus kantaa simppeliä tarinaa.
31. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Sopivasti seikkailullinen lastenmysteeri viihdyttää, vaikka etsivien erilaisia luonteita ei tällä kertaa hyödynnetä.
6. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Petzoldin uutuus on romanttinen fantasia vesinymfistä – tai sitten ei. Sillä ei kuitenkaan lopulta ole väliä.
9. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Klassisia Spielberg-seikkailujen elementtejä mieleen tuova sympaattinen säikyttely melkein ansaitsisi ylimääräisen tsemppitähden, mutta lyhärin venyttäminen pitkäksi elokuvaksi pingottaa tarinaa paikoin liiankin ohueksi.
30. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Koko perheen animaatioseikkailu panostaa outoihin mutta silti tuttuihin hahmoihin ja mekastavaan toimintaan niin, että terävyys itse tarinasta katoaa pahan kerran.
13. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
40%
Suoraviivainen ja alleviivatusti käsikirjoitettu elokuva pienkoneeseen valtameren ylle ajelehtimaan jäävästä pariskunnasta onnistuu heppoisuudestaan huolimatta tuottamaan mekaanista jännitystä.
19. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Flummelit ei ehkä nouse samojen tekijöiden The Simpsons Movien tasolle, mutta värikkään seikkailun aikamatkailuteema mahdollistaa monta hupaisaa hetkeä. Ja ovathan donitsimaiset olennot nyt söpöjä!
27. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
40%
27%
Huonolla tavalla itsekritiikitön animaatio hemmotellun koiranpennun kasvutarinasta ei loista visuaalisesti tai älyllisesti, mutta pari takavasemmalta tulevaa hölmöyttä saa hymähtämään.
21. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
40%
50%
Jaume Collet-Serra ja Liam Neeson tuntuvat puristaneet yhteistyöstään jo kaikki mehut, sillä heidän neljäs jännärinsä kulkee väkinäisesti ja liian tuttua rataa.
26. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
55%
Kuudes kerta alkaa lupaavasti, mutta pian katsoja on sekaisin valtavan hahmomäärän kanssa. Ihmisiä tulee ja menee, mutta heidän suhteensa päähenkilöihin pysyy pitkään epämääräisenä jos selviää lainkaan. Heillä on omat elämänkiemuransa, jotka välttämättä eivät liity pääjuoneen, ja usein ne haihtuvatkin ilmaan palaamatta koskaan kuvaan.
4. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
51%
xXx: Return of Xander Cage on hirvittävän huono elokuva, joka aliarvioi katsojaansa kaikilla tasoilla. Sankari- ja konnaporukka (joita on hyvin vaikea erottaa toisistaan) on nykyvaatimusten sekä kiinalaisten tuotantofirmojen edellytysten mukaisesti monipuolinen. Lisäksi menossa mukana on satunnaisissa rooleissa urheilu- ja musiikkitähtiä – huippuna kiinalaissyntyinen kanadalaismalli, myös eteläkorealaisessa poikabändissä vaikuttanut Kris Wu on osa Cagen sankaritiimiä, koska hänen hahmonsa on huikea… dj!
27. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
47%
Harhailevasti käsikirjoitettu ja löysästi ohjattu komedia ei ole kovin hauska.
14. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Lähes käsikirjoittamaton, löysästi käsiteltyjen juoniaihioiden yhdistämä kooste a cappella -covereita onnistuu jollain käsittämättömällä tavalla viihdyttämään.
4. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
30%
Farssisarjan kolmososa onnistuu lähes mahdottomassa: se alittaa aikaisempienkin osien hyvin matalalle asettaman riman. Huonoudessaan se on hyvin lähellä jo hyväksi muuttumista.
28. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
40%
34%
Silti on surullista, että edes Universal-studio ei tunnu uskovan klassisten hirviöidensä voimaan. Aikaisemmin pelottavuudessaankin traagiset olennot on sysitty omien elokuviensa sivuhahmoiksi, jotka voisi ongelmitta korvata käytännössä millä tahansa muulla mielikuvitusolennolla, ja yleisöä yritetään houkutella vain tunnetuillä näyttelijänimillä. On vain toivottava, että samalla tavalla kuin DC lopulta vakuutti Wonder Womanilla, myös Universal osuu jatkossa paremmin maaliinsa.
8. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Kaavamainen Liam Neeson -toiminta kärsii karismaatittomasta pahiksesta sekä löysin rantein tehdystä ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.
23. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
40%
40%
Eri-ikäisten parien liitot ovat jälleen uhattuna, ja niiden korjaamiseksi vaaditaan paljon jo ennen nähtyä kohellusta.
7. heinäkuuta 2021
Lue koko arvio
40%
40%
Heikko kauhuviritelmä kanavoi monia muita vastaavia tekeleitä, mutta onnistuu häviämään niistä heikoimmillekin. Elokuvan paras puoli on, että se ei onnistu edes ärsyttämään.
5. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
40%
42%
Kaikkien aikaisempien Men in Black -elokuvien perusasetelmat, hahmot ja juonikuviot kopioiva uudelleenkäynnistys ei onnistu millään tasolla.
13. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
40%
52%
Ilmeisesti joitakin tarinoita ei ole tarkoitettu kerrottavaksi onnistuneesti muussa mediassa. X-Men-sarjakuvien
7. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
40%
27%
Koulukiusaamisen vastainen ja yksilöllisyyttä ylistävä tarina onnistutaan typistämään mieleenpainumattomien laulunumeroiden paisuttamaksi lelumainokseksi.
22. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Teinidystopiasarjan viimeinen osa näyttää edelleen hienolta, mutta aikaisempien elokuvien ja lopulta itsensäkin kanssa ristiriitainen sekasotku on trilogian heikoin osa.
26. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
60%
Leluelokuva matkii Legon vastaavia tuotteita mutta selvästi nuoremmalle yleisölle suunnatummin
25. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Keinotekoisesti osaksi Kirottu-universumia tungettu perhekauhu turvautuu äkkisäikytyksiin tunnelman rakentamisen sijaan – eivätkä nekään pelota ennakoitavuudessaan. Jos on nähnyt Itkevän naisen kirouksen trailerin, on nähnyt elokuvan kiinnostavimman hetken.
17. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
40%
60%
Lupaavan alun jälkeen vanhempien peloilla pelaava kauhu taantuu hölmöksi Ennustus-rip-offiksi ennen ennustettavan tylsää vakioloppua.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
60%
Afrikkalaisen supersankarin esittelevä Black Panther on toisaalta piristävän erilainen Marvel-leffa, mutta liiallinen tietous omasta asemastaan tukahduttaa viihdyttävyyden ryppyotsaisuuden alle.
16. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
20%
23%
Baywatch on vähän kuin koiranpentu, joka ulvoo öisin ja päivisin kuseskelee sisälle: aivoja raapivan raivostuttava, mutta silti sille ei voi olla kovin vihainen. Elokuvan taustalla ollut ysärisarja ei ollut mikään älyn jättiläinen sekään, ja jos menee katsomaan Dwayne Johnsonin elokuvaa, tuskin mitään Shakespearea odottaakaan. Silti elokuvasovitus tuntuu hukkaavan vähäisenkin potentiaalinsa menemällä koko ajan sieltä mistä aita on matalin.
2. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio