Episodi.fi

100%
87%
Dunkirk on Christopher Nolanin kunnianhimoisin ja ehkä jopa paras elokuva. Se on sotaelokuva, joka jättää katsojan miettimään päiviksi mutta välttää genren kompastuskivet. Nolan todistaa jälleen olevansa sukupolvensa taitavimpia tarinankertojia.
17. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
100%
92%
Klassikko jo syntyessään. Raskaan sarjan kirjailija, loistavat näyttelijät ja visionäärinen ohjaaja tekevät Ikitiestä yhden upeimmista kirjafilmatisoinneista, joita Suomessa on nähty.
12. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
100%
90%
Tyylikäs dokumentti tekee kunniaa paitsi Aalloille myös arkkitehtuurille yleisesti. Pornoa modernismin estetisoijille.
4. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
100%
70%
Psykedeelisistä bändeistään Circle ja Kuusumun profeetta tuttu runosielu Mika Rättö tykittää esikoiselokuvallaan valkokankaan täydeltä tiukkaa samuraifilosofiaa ja surrealistista rappio- ja deekufantasiaa. Japanin runolliset maisemat ovat vain vaihtuneet kotosuomen, tai oikeastaan Meri-Porin näköaloihin. Kuin jin ja jang tasapainottavat komeat merimiljööt ja törkyiset kaatopaikat sujuvasti toisiaan.
21. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
100%
87%
Oscar-ehdokkuudella huomioitu debyytti vie sydämen ja saattaa olla vuoden ihanin yllätys. Kuka sanoi, että animaatio on vain lapsille?
12. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
100%
65%
on fantastinen, tyylilajissaan rohkea ja kokeileva mestariteos, joka tarjoaa harvinaisen näkökulman siitä kuinka elokuvan aihe itse kokee elämänsä huippuvuodet.
27. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
100%
85%
Parasite lukeutuu viime vuoden parhaisiin elokuviin. Mustavalkoversio tuo elokuvaan intensiteettiä ja kauhua, mutta toimii pääasiassa lisukkeena faneille.
22. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
100%
80%
Punkin räkäistä räimettä ja rokkitykittelyä. Disney meni aivan jokeriksi. Cruella on anarkiaa ja fashion statement.
27. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
100%
90%
Hauska ja sympaattinen mutta paikoin aidosti pelottava lasten yliluonnollinen seikkailu todennäköisesti traumatisoi herkullisesti lapsikatsojia mutta viehättää luomallaan maailmalla myös aikuiskatsojia.
6. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
100%
90%
Unohtakaa Christian Grey ja identtisten solmioiden kokoelma, vuoden seksikkäin elokuva on tässä ja se viettelee omillaan ilman huulien pureskelua ja nänninipistimiä.
25. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
100%
90%
Poliittisten draamojen kruunujalokivi, joka oikeudenmukaisessa maailmassa tuo vihdoin Gary Oldmanille ansaitsemaansa kunniaa.
17. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
100%
100%
Vaikuttava esikoisohjaus yhdistää pastellinsävyisen tyttöyden mustaan huumoriin. Trillerimäisesti etenevän kostofantasian lupaukset lunastetaan yllätyksellisellä loppuratkaisulla.
4. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
100%
80%
Moderni mestariteos, joka jää elokuvahistoriaan scifi-klassikkona.
5. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
100%
90%
Beanie Feldstein ja Kaitlyn Dever loistavat pääosissa, ja Olivia Wilden esikoisohjaus on tämän vuoden parhaita elokuvia jo nyt. Hulvattoman hauska ja koskettava, aivan täydellinen komedia.
5. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
100%
72%
Why so serious? Juuri siksi.
1. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
100%
80%
Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin lisäksi The Salesman voitti muun muassa Cannesin elokuvajuhlien parhaan käsikirjoituksen palkinnon. Farhadi onkin nerokas sekä ohjaajana että kirjoittajana. Hän käyttää vahvoja vertauskuvia kuten pirstoutuvaa ikkunaa tai hitaasti avautuvaa ovea muttei koskaan tuputa selityksiä katsojalle, joka asetetaan ikään kuin tarkkailijan rooliin.
23. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
100%
87%
Moonlightin äkillinen menestys voi johtua ajoituksestakin. Viime vuoden Oscars So White -protestien vuoksi äänestäjät tähyilivät monimuotoisempia nimikkeitä. Aluksi sellaiseksi nousi Nate Parkerin Birth of Nation, jonka Fox Searchlight osti ennätyssummalla. Vielä viime tammikuussa se oli suosikkien joukossa, mutta yhtä raiskauskohua myöhemmin suosikin paikka oli taas avoinna. Se ei ole ollenkaan huono juttu, sillä kaikesta suureellisuuden illuusioista vapaa Moonlight on itse asiassa paljon parempi elokuva.
8. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
100%
77%
Tietysti on luontevaa verrata your namea myös Miyazakin parhaisiin töihin: visuaalinen ilme on kaunis, parhaimmillaan hengästyttävän hieno. Tarinan omaperäisyys ansaitsee myös paljon kiitosta. Siinä missä Hollywood tekee niin sanotusti varmaksi todettuja, jo tuttuja tarinoita, uudet ja omalaatuiset ideat löytävät kodin jostakin muualta. Ainutlaatuisuus käsikirjoituksen puolella takaa monesti myös tinkimättömän lopputuloksen. En itseasiassa olisi yllättynyt vaikka Hollywoodissa olisi jo kiinnostuttu tästä projektista.
20. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
100%
90%
Minimaalinen budjetti ei elokuvassa tunnu millään tavalla: näyttäviä lavasteita tai efektejä ei tarvita, sillä kaikki on kiinni tunnelmasta. Roolihahmojen kärsimys ja tuska näkyy näyttelijöiden kasvoilla harvinaisen aidosti.
27. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
100%
90%
Vaikka Patersonin ulkoasu on moderni, sen todellisuus on anteeksipyytelemättömän nostalgian läpitunkemaa, täynnä kaipausta helpompiin aikoihin, joita ei enää ole tai ei ehkä koskaan ole ollutkaan. Se on kuin uusinta Pleasantvillesta, mutta 1950-luvun urheilijanuorukaisten neitsuuden innokkaasti vievän Reese Witherspoonin sijaan siinä on näennäisesti uhkaavia korstoja, jotka keskellä yötä pysäyttävät miehen… kyselläkseen tämän koirasta.
18. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
100%
92%
Whiplash-ohjaaja Chazelle on tehnyt sen taas. La La Land on yksi tämän vuoden merkittävimpiä ja parhaimpia elokuvia. Täydellinen se ei ole, mutta lähellä. Musikaalit ovat tarkoitettu utopiaksi, eskapistiseksi nautinnoksi ja tässä Chazelle onnistuu; katsoja unohtaa muun maailman elokuvaa katsoessaan. Justin Hurwitzin musiikki ja Chazellen visuaalinen näkemys kulkevat käsi kädessä ja Los Angeles muuttuu maagiseksi ihmemaaksi, jossa kaikki on mahdollista.
10. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
100%
100%
2000-luvun onnistuneimpiin kuuluva musikaalielokuva, joka on renessanssinero Lin-Manuel Mirandan käsialaa.
11. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
100%
80%
Pikimusta ja veitsenterävä satiiri pitää pilkkanaan niin kulttuurieliittiä kuin hyvinvointiyhteiskuntaa. Vuoden parhaimmistoon kuuluvan elokuvan pitäisi olla pakkokatsottavaa kaikille.
15. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
100%
85%
Mestarillisen hallittu Kultaisen palmun voittaja tarjoaa hurjia ja herkullisia yllätyksiä. Korealaiselokuva yhdistää repäisevän veijaritarinan modernin luokkajaon kritiikkiin.
31. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
100%
90%
Vieraaseen kulttuuriin sijoittuva huikean hieno koko perheen animaatio ylittää ulkoiset raja-aitansa ja tarjoaa yleismaailmallisesti samastuttavan seikkailun.
15. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
100%
90%
Synkkä, tyly ja väkivaltainen vigilante-elokuva opettaa karulla tavalla kunnioitusta lemmikkejä kohtaan. Halvalla tehty pikkuleffa on vuoden kovimpia kotimaisia yllättäjiä!
23. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
100%
90%
Lyhyestä virsi kaunis: Tunturin tarina on luontodokumenttien mestariteos.
9. maaliskuuta 2021
Lue koko arvio
100%
66%
Heti alussa täytyy tehdä tunnustus. En ole koskaan ollut mikään Apulanta-fani tai edes kuunnellut bändin musiikkia, mitä nyt tv:stä tai radiosta olen hittibiisit kuullut. Toinen tunnustus on hieman henkilökohtaisempi, ja koska elokuvan ohjaaja ja bändin entinen jäsen Tuukka Temonen oli ulostulossaan erityisen rohkea, aion minäkin tämän arvion myötä paljastaa myös itsestäni huomattavan paljon. Siitä kuitenkin vasta hieman myöhemmin.
6. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
100%
80%
Suspirian juoni-idea ei siis ole uuden uusi. Minkä se tarinan tuoreudessa menettää, se korvaa korkojen kera lumoavalla kuvalla ja äänellä. Argento uhraa logiikan tyylin alttarille. Uhkapeli kannattaa, sillä värifilttereillä maalailu sekä Goblin-bändin avustuksella luotu rämisevä ja huokaileva äänimaailma vievät katsojan kekseliään kameran opastuksella suoraan alitajunnan tasoiselle tripille.
6. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
100%
96%
Hymyilevä mies hurmaa jo avauskohtauksellaan esitellessään elokuvan sankarin, vaatimattoman ja vähän varautuneen työläismiehen, nyrkkeilijä Olli Mäen, jota Jarkko Lahti erinomaisesti tulkitsee.
31. elokuuta 2016
Lue koko arvio
100%
78%
Kaurismäki kuljettaa tarinaa eteenpäin suorastaan soljuvasti. Sen voisi väittää olevan ohjaajansa suoraviivaisin elokuva. Synkät aiheet saavat vastapainoksi hersyvää huumoria, mikä toimii elokuvassa täydellisesti. Toivon tuolla puolen pysyy rytmissä koko kestonsa ajan.
1. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
63%
Sympaattinen tie-elokuva hyötyy mainiosta kemiasta pääosien välillä ja Shia LaBeoufin hallituimmasta roolisuorituksesta aikoihin.
11. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Seksuaalinen ahdistelu ja valta-aseman väärinkäyttö avataan ja esitetään yksinkertaistettuna ja selkeästi. Bombshellin jälkeen kenellekään ei pitäisi olla epäselvää, miksi aiheeseen tulee puuttua.
6. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
66%
Jérôme Sallen ohjaama elokuva on varsinainen ilo silmälle, vaikkei se maanmiehensä Luc Bessonin ohjaaman Suuren sinisen kaltaisiin runollisiin kauneuden tasoihin ylläkään. Salle tasapainoilee hienosti Cousteaun ristiriitojen ja draaman kyllästämän elämän sekä kiehtovien pinnanalaisten kuvien välillä. Lambert Wilsonin esittämä Cousteau on jatkuvasti jonkinlaisessa kahnauksessa, oli se sitten hänen poikansa Philippe (Pierre Niney), vaimonsa Simone (Audrey Tautou), joku rahoittajataho tai ihan vain tuotantoyhtiö. Cousteau vaikuttikin olevan opportunisti ja jopa narsisti toteuttaessaan pitkäaikaisia haaveitaan. Mikään tai kukaan ei saanut tulla hänen unelmiensa tielle.
9. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Mainion käsikirjoittajan esikoisohjaus tietää mitä tehdä, kun vastakkain ovat totuus ja kiehtovan tarinan kertominen.
24. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
80%
Viihdyttävä ja varmaotteinen poliittinen draama kuvaa käännettä Yhdysvaltain mediahistoriassa, kun kesyistä poliitikkojen sylikoirista kypsyi totuutta puolustavia vallan vahtikoiria.
1. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
67%
Rakastava kuvaus maailman huonoimmasta elokuvasta The Room ja sen eksentrisestä luojasta mutta myös Hollywoodista, elokuvista taiteena ja unelmien toteuttamisesta. Francon veljekset loistavat pääosissa.
1. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
52%
Monet saattavat tuntea tarinan kirjailija Thorbjørn Egnerin rosoisella mutta eläväisellä kuvituksella varustetuista kirjoista. Siksi nykytekniikalla toteutettu versio tutuista hahmoista voi hieman arveluttaa. Stop motion -animaatio on siksi sadulle aivan loistava toteutusvaihtoehto, sillä siinä on aina tiettyä kotikutoisuutta. Suomenkielisissä äänivalinnoissa on onnistuneesti panostettu julkkisten sijaan näyttelijöihin, jotka selviävät myös tarinan monista lurituksista.
7. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
83%
Tervetuloa takaisin, Terrence.
6. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
73%
Greta Gerwigin kunnianhimoinen toinen elokuva todistaa, ettei Lady Bird ollut onnellinen sattuma, vaan hän todella on eräs lupaavimpia ohjaajia nykypäivän Hollywoodissa. Saoirse Ronan ja Florence Pugh loistavat Gerwigin hellässä huomassa.
31. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Mielenkiintoinen mikrohistoriallinen dokumentti ajasta, josta tuskin kukaan enää tietää tai muistaa mitään, näyttää kuinka vapaussota leimahti sisällissodaksi.
25. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
73%
saa katsojan tuntemaan mitä päähenkilö käy läpi. Elokuva tuo uutta näkökulmaa muusikkouteen ja taiteilijuuteen yleensä.
12. huhtikuuta 2021
Lue koko arvio
80%
64%
Taianomainen satu aikuisille on taattua Guillermo del Toroa ja kannattaa katsoa jo pelkästään Sally Hawkinsin pelottoman roolityön puolesta.
7. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
56%
Michael Haneken odotettu paluu eurooppalaisen laatuelokuvan pariin on hyytävä, hauska ja todistaa hänen olevan edelleen alansa parhaita.
7. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
84%
Villeneuve on ehkä keksinyt uudelleen M. Night Shyamalanin yllätysloppujen kadonneen taidon, mutta hänen elokuvansa ei silti pidä ylenpalttisesti meteliä itsestään. Sen keskiössä on pyrkimys päästä yli erimielisyyksistämme ja ymmärtää toisiamme. Välillä Arrival horjuu hupsuuden rajoilla, eikä kukaan missään usko Renneriin tiedemiehenä oli tällä lasit tai ei, mutta Amy Adams saa uskomaan mitä vain.
30. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Suku kokoontuu viettämään hiljaista surujuhlaa iloiseen perhetapahtumaan. Puhumattomuuden perinteen luulisi puhuttelevan suomalaista katsojaa.
23. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Phantom Thread ei aivan yllä There Will Be Bloodin tai Mestarin tasolle mutta on ehdottomasti yksi Paul Thomas Andersonin kirkkaimpia teoksia.
22. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
73%
Harry Potter syöksyi tulipallon tavoin lasten, teinien, varhaisnuorten ja jopa aikuisten mieliin noin kaksikymmentä vuotta sitten.
21. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Kuten seitsemän Oscar-ehdokkuutta keränneen elokuvan nimi kertoo, Missourissa sijaitsevan pikkukaupunki Ebbingin laidalla seisoo kolme isoa ilmoitustaulua. Kaupungissa asuva nainen, Mildred Hayes, vuokraa ne ja haastaa niillä paikallisen poliisilaitoksen. Mildredin tytär on raiskattu ja murhattu joitakin kuukausia aikaisemmin, eivätkä poliisit tunnu etenevän tapauksen selvittämisessä.
21. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
70%
Viggo Mortensenin esikoisohjaus on hallitusti tehty draama, jossa ankaran isän varjo vaikuttaa vielä keski-ikäisenä. Vahvan elokuvan tehnyt Mortensen urakoi ohjaajana, tuottajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana ja säveltäjänä.
19. maaliskuuta 2021
Lue koko arvio
80%
83%
Uskomaton tekninen suoritus ja ennen kaikkea vahva sotadraama, joka todennäköisesti nappaa ainakin muutaman Oscarin.
22. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Tehokasta toimintaa ja noloa totisuutta yhdistelevän erikoisen agenttitapauksen sydän on Jennifer Lawrencen huikea vamppirooli.
28. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
76%
Elokuvan K16-leima saattaa johtua väkivallasta, mutta kyllä tässä herjataan välillä niin rankasti, että jos villapipoa pakottaa hiemankin liikaa, kannattaa mieluummin katsoa vaikkapa hilpeä ruotsalaiskomedia Solsidan.
1. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
80%
73%
Hieno ja hallittu kuvaus rakastetusta Helene Scherfbeckista on mahtavien ammattilaisten upea kunnianosoitus kansallistaiteilijalle.
15. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
90%
Kunnianhimoisesti kerrotussa elokuvassa useamman ihmisen tarinat kietoutuvat toisiinsa myyttistä talven pimeyttä hohkavassa Pohjois-Suomessa.
2. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
80%
70%
Marvel-ohjaajanakin kunnostautunut Taika Waititi on tehnyt hillittömän Hitler-parodian, joka onnistuu sekä naurattamaan että koskettamaan.
8. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
70%
Pakkokatsottavaa Leonard Cohenin faneille.
9. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
80%
80%
I, Tonya on brutaali mutta paikoitellen hyvinkin hauska kuvaus riipaisevan surullisesta kohtalosta. Naurun alla resonoi synkkä tarina perheväkivallasta. Tonyan tarina on esimerkki köyhyyden ja alemmasta sosiaaliluokasta ponnistavan esteistä menestyksen tiellä, lahjakkuudesta huolimatta.
8. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
80%
80%
Elokuva, joka taatusti saa aikaan satoja spontaaneja laulusuorituksia suihkussa.
2. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
80%
52%
Hienovaraisesti kantaa ottava koko perheen elokuva on ennemmin omillaan toimiva päivitys kuin pelkkä uudelleenfilmatisointi.
28. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
70%
Miestäkö ei voi itkettää? Joonas Berghäll jatkaa empaattisten ihmisiä ja ihmissuhteita tutkailevien dokumenttielokuviensa sarjaa.
29. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
57%
Vuonna 2011 arvostettu The Black List listasi The Accountantin käsikirjoituksen yhdeksi vuoden kiinnostavimmista vielä tuontantoon pääsemättömistä käsikirjoituksista. Viisi vuotta myöhemmin käsikirjoitus on muuttunut mainioksi elokuvaksi, joka ei ole pelkkää aivot narikkaan -toimintaviihdettä.
8. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
74%
Jordan Peelen Us ammentaa Raamatusta, populaarikulttuurista ja ihmisen psykologiasta. Us tarjoaa matkan ihmisyyden pimeimpiin puoliin satiirisella kierteellä. Nauti siis kyydistä!
22. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
80%
Ahdistava kurkistus suomalaisten naisten arkielämään, josta paljastuu yhteiskuntarakenteista
25. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
70%
Lopulta tunne- ja kuvaskaalan laidasta laitaan seilaamisesta ja usein samaan yhteyteen tunkemisesta tulee kuitenkin jotain elokuvalla ominaista, joka luo siihen yllätyksellisyyttä ja omalaatuista viehätystä. Se liukuu ongelmitta karkkivärisistä sateenkaarista ja saippuakuplista todella synkkiin ja makaabereihin kuviin. Kevyt läppä pohjustaa julmaa väkivaltaa. Liikuttavasta muistopuheesta tulee David Hasselhoff -vitsi, ja silti se säilyttää koskettavuutensa. Kun isä ja poika pelaavat kömpelöä pallottelua kosmisella energialla musiikin pauhatessa, katsoja tajuaa, että vaikka juonellisesti kuljettaisiin tuttuja latuja, matkan varrella on lupa odottaa ihan mitä tahansa.
25. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Tavallinen perhe kohtaa yhden vuorokauden aikana amerikkalaisen opioidiepidemian katu-uskottavasti ja jopa inhorealistisesti.
13. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
83%
Pinnaltaan yhä nihilistisemmäksi yltyvä tarina sarjamurhaajasta sisältää useampia tasoja ja voimaantuu taideteoksena sitä enemmän mitä sen päähenkilö hajoaa henkisesti.
7. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
67%
Sympaattinen mutta kiirehdityn oloinen jälleennäkeminen Downton Abbeyn kartanon vanhojen tuttujen kanssa tuskin aukeaa sarjaan tutustumattomille.
11. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
40%
Inhorealismi on vaikea tyylilaji. Kun suurin osa ihmisistä hakeutuu kauniiden ja kivojen asioiden pariin, pyrkii inhorealismi esittelemään ihmisyyden ja arjen nurjan puolen. Epämukavia asioita on kuitenkin kovin vaikea kuvata ja suuri osa inhorealistisista elokuvista sortuukin sen takia suoranaiseen fantasiaan ja epärealistisiin ylilyönteihin – paikoittain siihen syyllistyy myös.
27. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
80%
52%
Eettisiin ja inhimillisiin kysymyksiin kantaa ottava Captain Marvel saa paikallaan junnaavan franchisen tuntumaan himpun verran tuoreemmalta.
6. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
50%
Norjalaisohjaajan omasta mustasta toimintakomediastaan tekemän englanninkielisen uusintafilmatisoinnin pahin puute on liiankin hyvin pääosaan sopiva näyttelijä.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
70%
Järisyttävän koskettava ja sydäntäsärkevä elokuva on ajoittain niin toivoton, että sitä on vaikea katsoa, mutta sitä ei missään nimessä kannata sivuuttaa. Nadine Labakin elokuva on tärkeä kuvaus hylättyjen lasten arjesta.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
66%
Kaikinpuolin onnistunut jatko-osa elokuva-trilogialle, jolle kukaan ei halunnut jatkoa. Se todistaa itsensä tarpeelliseksi ja päättää Woodyn tarinan hienosti ja liikuttavasti.
5. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
70%
Tuttua tieteisfantasiaideaa tuoreesti pyörittävä romanttinen komedia sisältää herkullisen traagisen pohjavireen, joka tekee rikkinäisistä hahmoista samastuttavia.
27. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Lasten tutustumista Suomen luontoon kuvaava dokumentti ei saarnaa, mutta onnistuu sympaattisen menon ohessa kannustamaan ulos lähtemiseen sisällä kyhjöttämisen sijaan.
2. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
73%
Jafar Panahin pitkästä aikaa perinteisin elokuva jatkaa lempeän ja rauhallisen tarkkailijan roolia, vaikka taustalla häämöttää tukahduttavan yhteiskunnan uhka.
4. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
80%
”Vähemmän on enemmän”, toteaa Naharin ja mitä ilmeisimmin kameraa pitelevä mieskin kuuntelee. Nimenomaan se tekee Mr. Gagasta elokuvan tanssimisesta ihmisille, jotka eivät oikeastaan välitä tanssimisesta. Ainakaan ennen elokuvan katsomista.
26. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Iloiset ja värikkäät trollit muistuttavat pikkulapsille suunnattuja televisiohahmoja kuten Teletappeja ja Himpuloita: ollaan kavereita ja halataan.
27. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
80%
50%
Roiskuttelevammaksi päivitetty sovitus sofistikoituneesta toimintafantasiasarjakuvasta on suositeltavaa katsottavaa kaikille, joilla on huono elokuvamaku.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
66%
Get Out onnistuu myös olemaan hyvin uudenlainen elokuvakokemus. Elokuvan avauskohtaus kääntää yhden kauhun perinteisimmistä kliseistä päälaelleen, kun näemme tumman miehen keskellä lähiöaluetta. Sen sijaan että näkisimme vaaleaihoisen, vaaleatukkaisen nuoren neidon hämärillä kujilla, yleisö joutuukin hyvin todentuntuiseen tilanteeseen, kun tummaihoinen mies huomaa auton seuraavan häntä alueella, jonne hän ei tunnu kuuluvansa. Se on erittäin vahva avaus sekä poliittisesti että kuvauksellisesti, sillä se antaa ajattelemisena aihetta heti alusta asti ja luo perustan älykkäälle kauhuelokuvalle.
3. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
67%
Kim, Momo ja Bella ovat parhaat kaverukset, mutta koulussa muista poikkeava, taiteita ja luonnontieteitä harrastava ”outo” tyttökolmikko on etenkin poikien rankankin kiusanteon kohteena. Aikuisista ei ole apua; jos vanhemmat eivät ole masennuksen lamaannuttamia, he suurimmaksi osaksi loistavat poissaolollaan, ja opettajista ongelma on lähinnä siinä, etteivät tytöt ole ”joukkuepelaajia”.
27. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
80%
67%
Arkistomateriaaleista, uutisfilmeistä ja tuoreista haastatteluista on syntynyt sujuvasti etenevä ja kiinnostava dokumentti, joka nostaa esille monenlaisia ajatuksia poliittisen aktivismin keinoista.
11. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Juliette Binoche loistaa Césarin arvoisesti traagisessa ranskalaisessa melodraamassa, joka pohtii sosiaalisen median uhkia ja mahdollisuuksia ihmissuhteiden avulla.
4. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
67%
Etupäässä härskiydellä mainostettu pienten koululaisten kasvutarina on myös yllättävän lämmin ja sympaattinen komedia, jota kolme nuorta pääosanesittäjää kannattelee upeasti.
29. elokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
80%
Draamaa, äijäilyä ja juopottelua Lapin loputtomilla tuntureilla. Viimeiset on komea, Suomeen sijoittuva inhorealistinen westerni.
12. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
55%
Nuori mies pääsee unelmakaupunki Los Angelesin kulissien takaisen salajuonen jäljille neo-noirissa, jossa mysteeri on lopputulemaa kiehtovampi.
18. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
73%
Kymmenisen vuotta kehittynyt supereepos saa ansaitsemansa lopetuksen niin kuvallisen spektaakkelin kuin tunteellisen viimeisen luvun myötä.
24. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
80%
80%
Sanotaan, että tärkeintä ei ole voitto – vaan muiden kukistaminen. Arnaud Desplechinin uutuutta pohtiessa on oltava samaa mieltä. Kaksi vuotta sitten ranskalaisohjaaja ei kelvannut Cannesin kilpasarjaan, jossa nähtiin aikakausidraama insestistä ja 90-minuuttiselta montaasilta Gérard Depardieusta hikoilemassa Kuoleman laaksossa tuntunut elokuva. Se tuntui lähes skandaalilta. Desplechin sai kuitenkin nauraa viimeiseksi. Kolme muistoa nuoruudestani keräsi hänelle kasan palkintoja ja nipun hänen uransa parhaita arvioita, ja hän uusi elokuvansa avaa tämän vuoden elokuvajuhlat.
12. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
90%
Elämänmakuinen ja aito Babyteeth on parempi elokuva kuin sen juonikuvaus antaa ymmärtää. Eliza Scanlen loistaa pääroolissa, ja elokuva tarjoaa yhtä paljon naurun kuin itkunkin aihetta.
3. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
87%
Mestarillisen hallittu The Handmaiden kertoo ihoa kihelmöivän jännitystarinan, jossa on kaikuja klassisista kauhuelokuvista (esimerkiksi Rebekka 1940 ja Yö kauhujen talossa 1963). Se on myös perversioilla herkutteleva psykodraama.
18. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
67%
Dome Karukosken elämäkertaelokuva J.R.R. Tolkienista on vaikuttava kokonaisuus, jossa yhdistyvät tyylikkäästi kaikki elokuvanteon osa-alueet.
1. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
50%
Kirjava lintu – The Painted Bird on lähes kolmetuntinen mutta mittansa hyvin kantava kuvaelma sodan kauhuista lapsen näkökulmasta tarkasteltuna.
5. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Roy Anderssonin kaltaista elokuvaohjaajaa tuskin enää syntyy. Eksentrinen ohjaaja tekee taidetta täysin omilla ehdoillaan.
29. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
64%
Riemastuttava, söpö ja viihdyttävä Pokémon-elokuva nousee videopelielokuvagenren kiistattomaksi ykköseksi.
7. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
73%
Hulluna onnesta on kuvaukseltaan taianomainen. Kuvat ovat kuin rakkausrunoja ihastuttavalle Toscanan seudulle ja ikuiselle kesälle. Kun täydelliseen kuvaan asettaa vielä kaksi erinomaisen upeasti näyttelevää naista, voidaan jo nyt puhua yhdestä kesän parhaista elokuvista.
19. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
56%
Tanskalaiset tekevät mitä tanskalaiset tekevät parhaiten: tabuja kaihtamattoman komedian elämän ehtoopuolelta.
8. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
53%
Vankilasta vapautuneesta naisesta kertova karhea draama osoittaa, ettei ihmisyyden synkälle puolelle rohkeasti katsovan Samppa Batalin Äpärä-esikoinen ollut onnen kantamoinen.
9. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
74%
Espanjalaismaestron uusi draama on poikkeuksellisen hillitty ja niin hieno, että kaikessa sadunomaisuudessaan se tuntuu oikealta elämältä.
28. elokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
76%
Olipa kerran b-leffojen tähti, stuntmies ja joukko häiriintyneitä hippejä… kas siinä kunnon sadun ainekset.
14. elokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
96%
Dokumentti ensimmäisestä kuulennosta on vangitsevan kiehtova kuvaus 50 vuoden takaisesta seikkailusta, jota seuraa herkeämättä. Vaikka lopputulos on kaikkien tiedossa, sisältää se paljon tietoa yksityiskohdista, joihin yleensä ei niin paneuduta.
13. elokuuta 2019
Lue koko arvio
80%
73%
Aluksi dokumentti tuntuu hieman kiusalliselta tirkistelyltä edelleen lapsenomaisen Owenin elämään. Se kuitenkin laajenee hersyväksi perhekuvaukseksi, kun esimerkiksi veli pohtii miten selittää Owenille elämän tosiasioita, joiden suhteen Disney-elokuvat ovat pysyneet ja todennäköisesti pysyvät vielä pitkään hyvin vaitonaisia. Elokuva onnistuu myös koskettamaan Owenin ilon ja surun hetkinä, kun oikea elämä ei sujukaan onnellisesti loppuun asti kuten satuelokuvissa.
2. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
76%
Showbisneksen kulisseihin sijoittuva naisenergialla pyörivä elokuva sisällyttää poliittista kannanottoa älykkäästi komedian aineksiksi.
31. heinäkuuta 2019
Lue koko arvio
80%
60%
Milo – Kuun vartija on siis tarinallisesti mielikuvituksellinen ja visuaalisesti loputtoman kekseliäs – vaikkakin Dreamworksin ja Disney/Pixarin viimeisen päälle huoliteltuihin tietokoneanimaatioihin tottunut katselija ehkä aluksi sen pelkistetympää kuvamaailmaa hieman nikotteleekin.
7. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
77%
Tositapahtumiin perustuva jännitysnäytelmä muistuttaa Paul Greengrassin elokuvien tyyliä. Terrori-iskun tapahtumat on kuvattu autenttisesti.
5. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
80%
90%
Parasite-ohjaajan varhaisteos tekee paluun Suomen valkokankaille. Sitä osaa nyt katsoa eri tavalla, ja vuodet ovat tuoneet siihen vain lisää tasoja.
21. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Pääosanesittäjien kiistaton kemia ja älykästä navanalaisuuksiin yhdistävä huumori tekevät
6. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
80%
77%
Morfydd Clark loistaa Rose Glassin debyyttielokuvassa, joka on uskonnollista kauhua parhaimmillaan.
21. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
70%
Kliseistä, stereotypioista ja rasismista vapaa Ensilumi on erikoistapaus kotimaisten maahanmuuttajatarinoiden keskellä. Perhekeskeinen draama on poikkeuksellisen inhimillinen.
16. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
58%
Nainen junassa on sen verran inhorealistinen kokonaisuus, että harvoinpa Hollywoodin kermaa näin hyytävissä tekeleissä näkee.
4. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
80%
88%
Isolta osin elokuvassa ei ole selkeää juonta: se seuraa pääasiassa Danielin ja osin Katien elämää ja kohtaamisia. Heidän arkensa ja rähjäiset asuinympäristönsä tulevat katsojallekin tutuiksi. Itse asiassa jonkin ajan kuluttua katsoja huomaa kaipaavansa näitä väläyksiä päähenkilöiden elämästä. Varsinainen tarina nimittäin on sydäntäsärkevää ja turhautunutta raivoa herättävää Danielin ja Katien hakatessa päätään byrokratian rattaisiin.
9. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
68%
Spider-Man: Homecoming on erinomainen sarjakuvaelokuva. Ehkä jopa kaikkien aikojen paras supersankarin syntytarina, sillä se pystyy ohittamaan itse hahmon syntyyn liittyvät tylsät hetket.
3. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Oliivipuu on vahva kapitalismin ja globalisaation vastainen kannanotto. Se myös kertoo lama-Espanjasta ja yrittäjyyden vaikeuksista. Elokuva alkaa vitsillä velkaantumisesta. Vitsi on ohjaajan suora viesti päättäjille ja muille globalisteille, jotka ovat ajaneet monet ihmiset ahdinkoon. Oliivipuu antaa myös äänen aktivisteille, pienille ja isoille, jotka parhaimmillaan saavat yhteisöllisyydellään aikaan suurenmoisia asioita.
5. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
The Founderin päärooli on kuin luotu Michael Keatonille. Ray Kroc on mielenkiintoinen hahmo. Hän voi olla kiero bisnesmies, mutta silti hänen sinnikkyydessään on jotain vetoavaa. Hän on perinteinen amerikkalainen menestyjä, joka luo uransa lähes tyhjästä. Samalla hän jyrää vastustajat alleen. Liikekumppanuus tai kättä päälle -sopimus ei paljon paina, kun miljoonat kiiluvat silmissä. Mieleen tulee elokuvissakin kuvattu Steve Jobs, joka oli yhtä lailla ristiriitainen hahmo.
1. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Ruotsalaisveteraani Roy Andersson teki sen taas.
7. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Hopeisen karhun voittajassa vanha nainen puolustaa eläinten oikeuksia ja nauraa patriarkaatille päin partaa. Ei kaikkien feministien tarvitse käyttää reisivarsisaappaita ja elää Themysciran saarella.
26. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
53%
Ei voi kieltää etteikö juoni olisi yhtä ohut ja heppoinen kuin Livelyn vaatetus, joka on todennäköisesti täytynyt olla kroppaan liimattu pysyäkseen kyydissä kaikessa mitä elokuvassa tapahtuu.
28. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
73%
Baby Driver on mestarillisen nautinnollinen kuva- ja äänileikkauksen taidonnäyte. Se on myös takaa-ajoleffojen ja musikaalien ehdotonta eliittiä. Eikä se oikeastaan edes ole musikaali, se on pop-elokuva.
19. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Zaida Bergrothin viehättävä elämäkertaelokuva kertoo Tove Janssonin itsenäistymisestä omaehtoiseksi taiteilijaksi ja rakastavaksi naiseksi.
1. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
70%
Sota apinoiden planeetasta on lähes täydellinen päätös yhdelle kaikkien aikojen hienoimmista scifi-trilogioista. Jatkosta tosin huhuillaan jo, joten toivottavasti tätä herkkua riittää vielä jatkossakin.
11. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Huumeita, seksiä ja kuolemaa Aasiassa. Lost Boys ei ole erityisen mukava dokumenttielokuva mutta koukuttaa kuin likainen heroiini.
25. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
70%
Totaalista vodkaa, balalaikkaa ja verisiä suolakurkkuja! Дьявол!
24. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille sisältää paljon burtonmaisia elementtejä outoine, ulkopuolisine sankareineen, pelottavine hirviöineen ja makaabereine elementteineen kuten hirviöiden halu syödä uhriensa silmät.
30. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
60%
Jos kuitenkin sulkee silmänsä Deepwater Horizonin vanhanaikaiselta maailmankuvalta ja ajattelee sitä puhtaana toimintaelokuvana, niin se on lajityyppinsä valiosuoritus. Toimintakohtaukset saavat katsojan puristamaan penkkiä rystyset valkoisina.
29. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Lämmin ja sympaattinen dokumentti avaa uusia puolia mieheen, joka tuli tunnetuksi unohdetun kansan äänenä.
23. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
69%
Scorsesen tunnetuimmat ohjaustyöt ovat nopeatempoisia ja väkivaltaisia rikoselokuvia, mutta Silence on jotain aivan muuta. Siinä ei ole väkivaltaisia mafiosoja, raivopäisiä nyrkkeilijöitä tai häikäilemättömiä meklareita. Se on hitaasti – välillä puuduttavan hitaasti – etenevä elokuva, joka tuntuu kolmituntisena aivan liian pitkältä.
15. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Rikosjuoni ei ole välttämättä kovin omaperäinen, mutta tarina etenee vetävästi, ja jännitys tiivistyy loppua kohden.
2. elokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
75%
Tulinen ”arkkutango” eli argentiinalainen tango on viime aikoina saanut yhä uusia harrastajia meilläkin.
25. elokuuta 2016
Lue koko arvio
80%
80%
Tuore ja omaperäinen elokuva laukoo kritiikkiä somen voimasta aina omalle kotipesälle asti.
10. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
73%
Onnelin ja Annelin värikkäät seikkailut ovat mainioita lastenelokuvia. Ne toimivat lasten ehdoilla: lapset ovat sankareita ja aikuiset vähän hölmöjä ja tekevät vääriä asioita silkkaa aikuisuuttaan. Mikä parasta, niissä pääosassa on pienten tyttöjen muodostama ikuisten ystävien sankaripari. Nimenomaan pienille tytöille suunnattuja tarinoita ei koskaan ole liikaa. Juuri siksi – jos Salaperäisestä muukalaisesta jotain kritisoitavaa halua etsiä – hieman ihmetyttää, että käytännössä tytöt tekevät ruokaa ja neulovat poikien hoitaessa seikkailullisempaa puolta.
25. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Epäsovinnainen ja absurdi komediaelokuva isästä ja pojasta. Tai ainakin niin sitä luulisi.
16. elokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Kolmas Napapiiri-seikkailu on petollisen toimiva yhdistelmä pinnallista puskahuumoria ja syvällistä oivallusta.
21. elokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
71%
Elämäkertaelokuvana Tom of Finland ei kalpene muiden kuvataiteilijoista kertovien elokuvien rinnalla. Tämä on Suomen vastine elokuville kuten Pollock (2000) tai Basquait (1996). Vaikka käsikirjoitus sortuu paikoin dramaturgiseen kömpelyyteen, lähinnä tarpeettomaan ilmeisyyteen, Aleksi Bardy on kirjoittanut toimivan ja erittäin hauskan käsikirjoituksen.
22. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
94%
Elokuva on viimeisen päälle viimeistelty kokonaisuus, vaikka kyynisempi ihminen voisi sanoa, että Lonergan on mennyt sieltä mistä aita on matalin mitä tulee Leen menneisyyden paljastamiseen. Paljastus on kuitenkin erittäin vaikuttavasti käsitelty, ja itse jouduin pidättelemään kyyneleitä. Jokainen päättäköön itse mitä mieltä on.
22. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Aito, hurmaava ja koskettava elokuva lapsuudesta ja aikuiseksi kasvamisen pelosta mutta myös sen tärkeydestä ja välttämättömyydestä.
23. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
On ilosanoman aika. M. Night Shyamalan on tehnyt loistokkaan paluun monen monituisen kehnon elokuvan jälkeen. Viime vuoden The Visit oli ihan passeli b-luokan kauhumysteeri, mutta saamme palata jopa viitisentoista vuotta taaksepäin, jos haluamme nähdä ohjaajan edellisen hyvän leffan. Vuonna 2002 sai ensi-iltansa Signs, jonka jälkeen Shyamalanin ura lähti hallitsemattomaan syöksyyn kohti ö-luokan jämäelokuvien sylkykuppia.
18. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
SuperSwede on kaikille autoharrastajille ja formulafaneille suunnattu kiehtova dokumentti. Sen eteen on nähty huomattavan paljon vaivaa. Dokkarissa nähdään vanhaa kuvamateriaalia kisoista, mitä erikoisempia formulaluomuksia, vahvoja persoonallisuuksia, legendoja ja traagisia tarinoita.
24. elokuuta 2017
Lue koko arvio
80%
62%
Fede Alvarez singahti suuren yleisön tietouteen vuoden 2013 Evil Dead -uudelleenfilmatisoinnilla. Leffa jätti kriitikot ja yleisön kylmäksi, mutta uutuudellaan Alvarez palaa lunastamaan paikkansa lupaavana kauhuohjaajana. Don’t Breathe on tyylikäs taidonnäyte, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun.
8. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
70%
King-sovitus on onnistunut, mutta vahvat muistumat muista elokuvista hieman häiritsevät.
7. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
75%
Visa Koiso-Kanttila jatkaa onnistuneesti dokumenttiensa teemaa sukupolvien välisestä ristiriidasta esikoisfiktiossaan.
6. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
90%
Ehkä oudoimmassa Cannes-kilpasarjan elokuvassa ikinä Safdien veljekset antavat Robert Pattinsonille elämänsä roolin ja osoittavat olevansa varteenotettavia tekijöitä.
6. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
52%
Brutaali, yllättävä ja synkkäsävyinen supersankarielokuva, jonka ovelasti rakennettu juoni pitää kiinnostuksen yllä loppuun saakka.
18. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
67%
Kingsman: Salainen palvelun jatko-osa jatkaa samaa hyväksi havaittua rataa mutta isommin ja äänekkäämmin. Ehkä liikaakin.
21. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Logan on perus-Marvel-toiminnasta poikkeava mutta silti – tai juuri siksi – harvinaisen onnistunut supersankaritarina. Päähenkilö ei ole sankari koska on supervoimainen vaan koska nimenomaan ei ole. Mikäli kyseessä tosiaan on Jackmanin viimeinen esiintyminen Wolverinena, on Logan yksi tyylikkäimmistä näyttämöltä poistumisista aikoihin.
27. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Koesoitossa ei juurikaan säästellä, vaan sukelletaan suoraan ihmismielen syvempään päätyyn.
4. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
67%
Paras romkom miesmuistiin on aidon romanttinen mutta siedettävän siirappinen.
27. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Aina välillä ohjelmistoon tulee hyvänmielen elokuva, joka oikeasti saa hyvälle mielelle. Vaikka Patti Cake$ on kaavamainen isoja luita ja ytimiä myöten, täytyy olla jotain vialla, jos ei ihastu sen suulaaseen sankarittareen.
28. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Surumielinen kasvutarina ja synkkä muistutus häpeällisestä pohjoismaisesta historiasta. Katoavan saamelaisperinteen pitkään kaivattu hätähuuto.
28. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
65%
Yeah, yeah, tässä me tulemme! Onnen päivien Richie Cunninghamista menestyneeksi elokuvaohjaajaksi siirtynyt Ron Howard (Kaunis mieli, Da Vinci -koodi) on mitä ilmeisimmin Beatles-fani, sillä hän on ohjannut hienon dokumentin legendaarisesta liverpoolilaisyhtyeestä.
3. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
60%
Upean musiikin säestämä ajatuksia herättävä dokumentti kertoo kuolevista alkuperäisheimoista.
27. elokuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Sean Porterin kullanhohtoinen kuvaus, pakollinen kasvutarina, omaperäisiä hahmoja; muutamia kerronnallisia kokeiluja lukuunottamatta kaikki on aikaisemmin nähtyä. Vuosisadan naiset on silti katsomisen arvoinen vaikka vain muistutuksena (jälleen kerran) siitä, kuinka upea Bening on saadessaan arvoisensa roolin.
2. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
65%
Aivot avaavat ovia.
24. elokuuta 2020
Lue koko arvio
80%
63%
Batman-leffan vahvuus Lego Elokuvaan verrattuna on, että se ei pompi samalla tavalla itsetarkoituksellisesti ympäristöstä ja maailmasta toiseen, vaan se keskittyy Batman-mytologiaan. Toki siihenkin onnistutaan sotkemaan mitä mielenkiintoisimpia ja yllättävämpiäkin juonteita DC-sarjakuvamaailman ulkopuoleltakin, mutta erityisesti elokuva on huikean hauskaa bongailua katsojalle, joka tuntee Batmaninsa eri sarjakuvainkarnaatiot sekä niin tv-sarjan hupailut kuin Yön ritari -leffojen synkistelyt – saapa osansa myös Batman v Superman: Dawn of Justice.
8. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Tärkeä kotimainen dokumentti pyrkii ravistelemaan ne hitaimmatkin uuvatit hereille, jotta ihmiset tajuaisivat valtamerten heikon tilan.
21. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
52%
Leffa on nimittäin hölmö. Se on paikoittain jopa idioottimainen ja siksi se viihdyttää parhaalla mahdollisella tavalla. Älyvapaille kohtauksille ja typerälle huumorille (joka menee usein maalinsa ohi) huomaa nauravansa. Ohjaaja Jordan Vogt-Robertsin parhaita neronleimauksia on käyttää toiminta- ja hirviöleffojen kliseitä melko luovalla tavalla. Elokuva yllättää tuttuihin kohtauksiin sijoitetuilla pienillä twisteillä. Kun katsoja ajattelee kohtauksen menevän tietyllä tavalla, tapahtuukin jotain yllättävää ja koko homma menee aivan päälaelleen. Nämä pienet neronleimaukset ovat lopulta elokuvan suola, joka nostaa sen keskinkertaisuudesta nautinnon puolelle.
8. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
64%
Kaikki ensimmäisen osan nähneet tietävät jo valmiiksi, tulevatko he pitämään
9. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Ohjaajakaksikko Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi on tehnyt Kovasikajutulle jatko-osan, joka on aivan yhtä hauska, koskettava ja lämminhenkinen kuin ensimmäinenkin elokuva. Tokasikajuttua katsoessa unohtaa katsovansa elokuvaa: sitä vain huomaa elävänsä mukana bändin keikoilla, takahuoneissa ja arjessa. Tällä kertaa mukana on enemmän surullisia asioita ja menestyksen kääntöpuolia, mutta lopputulos saa silti hymyn huulille.
10. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Jenni Toivoniemi kuvaa kokopitkässä esikoisohjauksessaan osuvasti elämän kipeitä kokemuksia, läheisten ihmissuhteiden valta-asetelmia ja ikuisen nuoruuden haavetta karnevalistisen naurun kautta – mutta lämmöllä.
20. elokuuta 2020
Lue koko arvio
80%
73%
Saksalaisen Julian Rosefeldtin ohjaama ja käsikirjoittama Manifesto on taide-elokuva, joka vaatii runsaan ja runollisen monologinsa vuoksi keskittymistä. Sen soljuva rakenne ja Blanchettin lähes hypnoottinen ääni vievät kuitenkin katsojansa mukanaan. Näyttelijätär heittäytyy jokaiseen hahmoonsa täydellä sydämellä ja paikoin suorastaan uskomattomalla vimmalla. Osa hahmoista ei kuitenkaan toimi aivan yhtä hyvin kuin toiset.
25. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Tervetullut puheenvuoro saamelaiskeskusteluun, joka antaa kuuluvan äänen heille, joita asiat koskevat. Westin tärkeä dokumentti on avartava ja hienosti toteutettu.
31. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
80%
Linnan kirjassa on paljon kevyttä sanailua, mikä toimii kontrastina tarinan surullisille ja järkyttäville osuuksille. Louhimiehen elokuvassa huumori on kuitenkin jyrätty kaiken muun alle. Näin elokuvasta syntyy synkempi kokonaisuus kuin Linnan kirjasta, mutta se on ehkä ollut pyrkimyksenäkin. Siinä mielessä Louhimiehen versio muistuttaa enemmän Rauni Mollbergin kuin Edvin Laineen näkemystä. Kaikki kolme elokuvaa ovat kuitenkin tekijänsä näköisiä, ja Louhimiehen näkemys on onnistunut päivitys 2010-luvulle.
24. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Valkokankailla nähdään kaksi ajatuksia herättävää dokumenttia. Ne kertovat yksinäisyydestä, ajasta ja elämästä.
20. elokuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Ammonite ei nouse aivan Francis Leen God’s Own Country -esikoisen tasolle, mutta senkin yhdeksi teemaksi nousee luokka ja näkymättömyys.
4. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
70%
Guy Ritchie ja Jason Statham tekevät sitä, mitä osaavat parhaiten.
21. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
70%
Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö on uskollinen esikuvalleen. Edes synkkyyskerrointa ei ole nostettu. Tuloksena on täydellinen satuelokuva. Beauty and the Beast suorastaan velloo rokokoon ja musikaalin ylenpalttisuudessa. Se antaa luvan kirmata ylängöllä kuin Sound of Musicissa, luvan pyörteillä rehevissä joukkokohtauksissa, se antaa Evan McGregorille luvan puhua älyvapaasti ranskalaisittan murtaen, onhan hän elävä kynttilänjalka nimeltä Lumiére. Kaunottaren ja hirviön ihanuus on tallella, mutta kaikki on suurempaa ja kauniimpaa.
15. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Heittämällä paras Thor-elokuva ja oikeasti hersyvän hauska Marvel-seikkailu maailmanlopusta.
3. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
73%
Visuaalisesti elokuva on aivan käsittämättömän upea. Liikkuvat maalaukset saavat katsojan suun loksahtamaan välittömästi auki ja teos imaisee heti mukaansa. Tuttuja van Goghin töitä on hauska bongailla, eikä voi muuta kuin ihailla näkemäänsä. Itse tuijotin varmaan parikymmentä minuuttia kauniita taideteoksia, kunnes oikeasti sisäistin, että elokuvassa on myös tarina.
17. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
80%
73%
Cate Blanchett hypnotisoi katsojansa ja kuulijansa esittämällä kaikkiaan 13:a erilaista hahmoa historiallisia ja taiteellisia manifesteja tulkitsevassa taide-elokuvassa.
25. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
80%
65%
Ryan Reynolds on Deadpoolin jälkeen ollut taas hyvässä nosteessa, mutta Life ei ratsasta näyttelijöiden suosiolla vaan roolituksessa on tehty oikeasti mielenkiintoisia ratkaisuja. Hyvin sisäistetyistä hahmoistaan tunnettu Jake Gyllenhaal jää yllättäen hieman seinäruusuksi, kun muusta miehistöstä löytyy paljon enemmän luonnetta ja säröä. Rebecca Fergusonin esittämä tutkimuksen turvallisuudesta vastaava tutkijatohtori Miranda on kiehtova yhdistelmä kylmähermoista ammattimaisuutta ja pelon haurastamaa kuolevaista.
24. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Erinomainen lisä Kirottu-universumiin. Michael Chaves todistaa taitonsa elokuvan puikoissa, ja Patrick Wilsonia ja Vera Farmigaa on ilo katsoa.
4. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
52%
Harmittoman rakkaustarinan ja kauniin animaation takaa paljastuu kantaaottava teos rumasta todellisuudestamme.
12. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Thomas Vinterberg tarjoilee täydellisen pandemialeffan.
20. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
87%
Erityisesti The Lobsterin ystäviä hemmotellaan yhtä vinksahtaneella ja absurdilla maailmalla, mutta viedään vielä pidemmälle kauhun ja ahdistavuuden rajamaille.
6. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Tylyjen maanviljelijöiden ja eläinten lannan keskeltä kuoriutuu kaunis ja lämmin ihmissuhde-elokuva.
6. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
73%
Huippunäyttelijöillä varustettu ihastuttavan terävä ja nerokas draamakomedia on juuri sitä, mitä näin kehnon talven keskelle tarvitaan.
11. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Lämpöinen mutta pirteä perhe-elokuva korostaa ystävällisyyden voimaa.
8. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Älä anna pahan punkin purra, sillä siitä voi seurata elinikäinen sairaus. Tärkeä kotimainen dokumentti kertoo vaietusta pandemiasta.
12. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
73%
Ukrainan nälänhätä tappoi 1930-luvulla miljoonia ihmisiä, ja yksi mies kertoi maailmalle, mitä Stalinin hirmuhallinnossa tapahtui. Agnieszka Hollandin ohjaustyössä kuvataan järkyttäviä tapahtumia vaikuttavasti.
11. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
83%
Oscar-ehdokas Selma Vilhusen dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution kertoo hauskalla ja koskettavalla tavalla kolmesta nuoresta naisenalusta, jotka turvautuvat erikoiseen harrastukseen, johon voi paeta elämän kurjempia puolia. Kepparit eli keppihevoset mielletään perinteisesti lasten leikkikaluiksi. Kymmenisen vuotta sitten alkoi kuitenkin buumi, jonka myötä keppihevosharrastajia on jo Suomessakin tuhansia. Niin tyttöjä kuin poikia.
30. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
70%
Kenneth Branagh on onnistunut puhaltamaan Hercule Poirot’hin uutta henkeä, mutta rohkeat valinnat tekevät hieman hallaa millintarkasti suunnitellulle alkuperäisteokselle.
22. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
63%
Hupaisa fantasiaseikkailu kadonneen taian metsästämisestä voi tuntua haikailulta menneeseen, mutta se kannustaa myös katsomaan ympärilleen.
4. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
74%
Vaikka Swiss Army Man on vulgaari ja venyttää rajoja, sillä on jotain mikä puuttuu monesta muusta uudesta julkaisusta: omaperäisyyttä. Sekoitus Kauan eläköön Bernie -elokuvaa ja Michel Gondrya surrealistisimmillaan päätynee monelle vuoden huonoin -listalle, mutta mitään lähellekään samankaltaista saa etsiä. Mikä on ehkä hyvä asia.
11. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
67%
Tutun tarinan kokoaan suurempi versiointi, joka ei ole vain nätti pukudraama.
29. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
75%
The Last Jedin siunaus ja kirous ovat sen moninaiset ja turhankin liikkuvat palaset. Joitain ideoita olisi voinut jättää pois, vaikka ei sillisalaattimaisuus onnistu kyllä leffaa pilaamaankaan.
13. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
80%
56%
Ghost in the Shell ei ehkä täysin yllä tavoittelemiinsa sfääreihin, mutta yritykselle on nostettava hattua. Vaikka koko ajan tapahtuu paljon, elokuvassa on yllättävän vähän perustoimintaleffojen räiskyttelyä. Sen visuaalinen ilme on mielenkiintoisesti suunniteltu ja se näyttää jumalaisen upealta. Koska se on pääosin luotu tietokoneella, ei lähinnä syvyyttä tuova 3D:kään häiritse kuvaa sumentavasti ainakaan viimeisintä teknologiaa edustavissa saleissa.
2. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
72%
Universalin Näkymätön mies -hirviöklassikon päivitys yllättää malttaessaan rakentaa tunnelmaa böö-pelottelun sijaan. Verenroiske tuntuu paikoin jopa turhalta sen rinnalla!
27. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Dolan on valinnut elokuvaansa Ranskan parhaimmat näyttelijät ja se kannattaa. Cotillard, Cassel, Baye ja Seydoux kannattelevat elokuvaa, joka olisi helposti suistunut pelkäksi melodraamaksi. Se onnistuu olemaan myös kypsä kuvaus perheestä, jonka sisällä kuohuu, ja se on nimenomaan taidokkaiden näyttelijöiden ansiota.
12. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Tarjolla todella rajua mättöä, demonista kauhumenoa ja mustaa huumoria – hevimetallia valkokankailla.
3. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
53%
Lempeästä härästä kertova animaatio on erinomaista viihdykettä sekä lapsille että aikuisille. Se ottaa kiltillä tavalla kantaa ja korostaa jokaisen oikeutta erottautua massasta ja seurata omia polkujaan.
23. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
80%
60%
Hienosti tehty dokumentti kertoo suomalaisen jääkiekon rokkitähdestä, jonka uraa ovat varjostaneet niin alkoholismi, huumeet kuin kaikenlaiset muutkin sotkut.
12. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
80%
53%
1950-luvulle sijoittuva unelmointi paremmasta elämästä, sitä tavoitellessa tehdyistä huonoista ratkaisuista ja katumuksesta ei ole tekijänsä parhaita, mutta silti mainio.
28. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Hurmiollinen, kaunis ja riemastuttava elokuva lapsuuden ilosta on samalla surullinen ja täynnä elämää.
1. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
67%
Solsidan-elokuva onnistuu houkuttelemaan kutkuttavat nauruhermot hereille. Parhaimmat kohtaukset perustuvat sarjan tavoin myötähäpeään ja tunnistettavuuteen. Se on etenkin taitavan käsikirjoituksen ansiota, mitä roolinsa omaksuneet näyttelijät täydentävät. Tilannekomiikka naurattaa, kuten myös se, että samanlaisia hahmoja löytyy lähes jokaisen tuttavapiiristä.
28. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
80%
80%
Kaiken kaikkiaan Kosketuksissa on uskomattoman rohkea pieni elokuva, joka uskaltautuu odottamattomille poluille. Se on myös erittäin katsottava sellainen, sillä pitkään hiljaiseloa viettäneellä ohjaajalla on silmää kuivalle huumorille, jota useimmiten syntyy ihmiskontaktien sietämättömästä kömpelyydestä. Ja yhdessa oudossa tapauksessa eläimille tarkoitetun lemmenrohdon varkaudesta.
28. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
80%
76%
Espanjalainen Tomás (Javier Cámara) lähtee lumisesta kanadalaislähiöstä matkalle Madridiin tapaamaan vanhaa ystäväänsä Juliánia (Ricardo Darín), johon ei ole tullut pidettyä yhteyttä – tahtoa olisi, mutta arki vie mennessään. Nyt Tomás on toteuttanut pitkään roikkumaan jääneen vierailun. Aikaa hänellä on neljä päivää. Tuon ajan Julián tarvitsee Tomásin apua saadakseen hoidettua asiansa kuntoon.
2. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
63%
Richard Stanleyn pitkään odotettu paluu ohjaajaksi on mukavalla tavalla vanhanaikaista pelottelua, mutta se vaatii katsojalta aktiivista hyväksymistä.
13. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
60%
Tositapahtumiin perustuva kidnappausdraama palauttaa uskon Ridley Scottin ohjaajankykyihin. Toinen veteraani Christopher Plummer tekee Oscar-tasoisen roolisuorituksen miljardööri J. Paul Gettynä.
10. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
60%
Paluu Saw-elokuvien juurille jää hieman vaisuksi kokonaisuudeksi Chris Rockin hauskasta roolisuorituksesta huolimatta.
18. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
60%
75%
Margueriteen verrattuna Stephen Frearsin elokuva on laveammalla pensselillä maalattu. Silti siinäkin on melankolinen vire.
1. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
60%
40%
Osa yleisöstä todennäköisesti inhoaa Skiptracea, mutta se on loistavaa viihdettä niille, jotka pitävät 90-luvun aivot narikkaan -toimintakomedioista ja Jackie Chanista. Ainakin jos on sopivassa mielentilassa.
31. elokuuta 2016
Lue koko arvio
60%
55%
Kun Liam Neeson on esittänyt leijonaa, pesukarhua ja Don Cheadlea (ei sitä Don Cheadlea), voisi kuvitella, että hän pystyy mihin vain. Ja olisi oikeassa. Puuhirviönä, jota voisi kuvailla entin ja todella pottuuntuneen Grootin risteytykseksi, hän osoittaa jälleen, että hänen järein aseensa on hänen äänensä. Tirskunta sikseen!
1. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
60%
50%
Pikku Korppi Raitasukka on saksalaiskirjailija Nele Moostin luomus. Pikku Korppi -kirjoja on julkaistu jo yli 40 kappaletta ja ne ovat Saksan suosituimpia lastenkirjoja. Hahmo on myös Suomessa tuttu, ja pikkukraakun seikkailuihin voi tutustua kymmenien suomeksi käännettyjen kirjojen kautta.
10. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
60%
65%
Marvelin elokuvauniversumiin esitellään uusi hahmo, kun Benedict Cumberbatch pukee päälleen levitaatioviitan. Doctor Strange, tohtori Outo, sai monen muun Marvel-sankarin tavoin alkunsa 1960-luvun sarjakuvissa. Mutanttigeenin tai tieteen tuomien voimien sijaan hänen voimansa ovat mystisiä. Ne ja niiden tuomat vastustaja erottavatkin hahmoa muista supersankareista.
26. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
58%
Kahdesta hyvästä letkautuksesta huolimatta Café Society ei ole kovin hauska. Eikä se ole kovin traaginenkaan. Se on… jotain siltä väliltä.
5. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
64%
Huolimatta Patelista ja riipaisevista alkutapahtumista, jotka osoittavat kuinka halpaa lapsen elämä voi olla, usein toitotetut yhteneväisyydet Slummien miljonäärin kanssa ovat melko väkinäisiä. Lion on paljon seesteisempi tuotanto. Siinä tähteimessä ei ole päämäärä, tärkeintä on matka sinne. Loppuratkaisu kun on melko helppo päätellä jo kauan ennen lopputekstejä. Vaikka Lion on hieman laskelmoiva, mutta se osoittaa kuinka suurelta maailma voi joskus näyttää. Ja samaan aikaan, kuinka pieni se voi olla.
2. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
40%
Ohjaaja Daniel Fahren ensimmäinen pitkä elokuva noudattaa täsmälleen samaa kaavaa kuin aivan kaikki muutkin teiniartistidokumenttielokuvat. Esimerkiksi One Direction: This Is Us (2013) on täsmälleen samanlainen. Kirkuvat ja itkevät nuoret fanitytöt ovat tuttuja meille jo Beatlesien ajoista. Kun Justin Bieberin faneja kutsutaan nimellä Beliebers, ovat Marcuksen & Martinuksen fanit ottanet nimekseen MM’ers
30. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Ewan McGregor tunnetaan hyvänä ja luotettavana näyttelijänä. Nyt mies on kuitenkin siirtynyt kameran toiselle puolelle ja ottanut suuren urakan harteilleen näyttelemällä pääosaa omassa ohjaustyössään. Lopputulos on kelvollinen, mutta ei täydellinen. McGregor ymmärtää tarinan päälle ja onnistuu myös luomaan muutamia hienoja kuvia valkokankaalle, mutta ne ovat harvassa ja näyttävät enemmänkin valokuvilta. Kamera ei liiku vaan pysyy staattisena ja katsoja seuraa tapahtumia kaukaa. Visuaalisesti elokuva on valitettavan mielikuvitukseton eikä koskaan vangitse katsojaa kuten toivoisi.
18. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Caroline Champetierin tyylikkäästi kuvaama Viattomat ei ole eksplisiittinen. Buzekin pehmeästi kuvailemat tapahtumat ovat tarpeeksi rankkoja sellaisinaankin. Silti elokuvassa on omat pienet hölmöytensä. Kohtaus, jossa de Laâge hepeneissään sytyttää rakastelun jälkeisen pakollisen savukkeen ja kysyy rakastajaltaan Puolan kirkon tulevaisuudesta, saattaa aiheuttaa tahatonta hihitystä.
18. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Live by Night tarjoaa uskottavan ajankuvan kieltolainaikaisista Yhdysvalloista 1920- ja 30-luvulla. Affleck näyttelee Joe Coughlinia, petetyksi joutuvaa bostonilaista pikkurikollista, joka lähtee mukaan suurempiin kuvioihin saadakseen kostonsa vihamiehelleen – miehelle, joka murhasi hänen naisystävänsä. Irlantilaistaustainen Coughlin liittyy italialaismafiaan edetäkseen suunnitelmissaan.
11. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
72%
Kuten ulkopuoliselta uskaltaa odottaakin, Larraín sukeltaa kulissien taakse eikä keskity puhtoisen kiillotettuun julkisivuun naisessa, joka muistetaan lähinnä siitä, että hänestä seksi on pahasta koska vaatteet rypistyvät. Näennäisesti sattumanvarainen mosaiikki arkistomateriaalia (mukaan lukien Emmyn voittanut tv-kierros Valkoiseen taloon) ja kohtauksia Jackien elämästä välittömästi salamurhan jälkeen ei ole mikään tyypillinen elämäkerta.
3. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Bleed for This on erittäin miehinen elokuva. Elokuva keskittyy näiden kolmen miehen dynamiikkaan. Vaikka Vinnylla on liuta siskoja ja äiti, joka istuu rukoushuoneessa Vinnyn ottelujen ajan, he ovat pelkkiä koristeita eivätkä tuo mitään lisättävää juoneen.
2. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
80%
Kaiken kaikkiaan Rogue One on onnistunut Star Wars -elokuva, joka sopii väliosaksi paremmin kuin hyvin.
14. joulukuuta 2016
Lue koko arvio
60%
70%
Hacksaw Ridgen myötä Gibson on mahdollisesti vihdoin päässyt hiipimään kohti kauan odotettua sovitusta. Ei siksi, että kyseessä olisi mestariteos – tositapahtumapohjainen teos on niin mahtipontinen, että se saa kiemurtelemaan tuolissa – mutta se korostaa hänen kykyään ohjata toimintaa.
15. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
60%
60%
Cheerleading on Wikipedia-internetsanakirjan mukaan urheilujoukkueen kannustamista huudoin ja koreografioin. Cheerleading alkoi Yhdysvaltojen itärannikon yliopistoissa 1880-luvulla, ja aina 1920-luvulle saakka vain miesten voimin, kunnes naisetkin alkoivat päästä yliopistoihin. Kilpailumuodoksi laji muodostui 1970-luvulla. Suomeen cheerleading rantautui 1980-luvulla amerikkalaisen jalkapallon kilpailutoiminnan alun myötä.
26. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
42%
Tuttuun tyyliin itseään hyvän näköisenä kipittäjänä pitävä tähti on sirotellut toiminnan joukkoon runsaasti juoksemista sisältäviä kohtauksia. On silti puhtaasti Cruisen ansiota, että kuluneita toimintakliseitä kierrättävää ja mutkia suoriksi vetävää Paluu päämajaan -elokuvaa ei missään nimessä halua haukkua väsyneeksi.
21. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
60%
Uhrauksia vapaudelle on pienimuotoinen, Arto Halosen tuottama makedonialais-kroatialais-suomalainen tragikomedia sodan keskellä selviytymiskamppailuaan käyvästä perheestä. On harmillista, että vaikka elokuva ottaa kovasti kantaa, ei se oikein löydä vastauksia esittämilleen kysymyksille.
5. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
45%
Tiedättekö kuinka lapset syntyvät oikeasti? No haikarathan ne tietenkin tuovat. Tai ainakin toivat, sillä haikarat pyörittävät nykyään kovaa bisnestä ja toimittavat paketteja kuin Amazon konsanaan. Herra iso pomo Jehu pohtii antavansa ykköskuriiri Juniorille ylennyksen pomotehtäviin, mutta vielä pitäisi päästä eroon orvosta Tuuli-tytöstä. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä teinityttö on kuin tuhon tornado, joka hajottaa kaiken mihin koskee.
5. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
60%
67%
Poika ja peto on toisaalta hupaisa, omaperäisten olentojen kansoittama fantasiaseikkailu. Toisaalta siinä on vakava tarina (nuoren) ihmisen sisällä vaanivasta vaarallisesta tyhjiöstä, jota epävarmuus itsestä ja tunne rakkauden puutteesta ruokkii.
29. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
60%
68%
Trainspotting oli aikansa rohkein, röyhkein ja alkuperäisin britti-elokuva. T2 Trainspotting tuntuu kuitenkin ansaitulta jatko-osalta. Se ei koskaan tunnu turhalta tai katsojan rahojen ryöstämiseltä.
16. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
A Cure for Wellness on psykologinen trilleri, joka lähtee vetävästi käyntiin. Verbinskin visuaalinen tyylitaju ja äänimaailman kekseliäs käyttö saavat katsojan puolelleen, ja elokuvassa on kaikuja Alfred Hitchcockin ja Roman Polanskin ohjaustöistä.
16. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
63%
Lippukassatulot eivät valehtele: Disneyllä on Vaianassa (nimetty Euroopassa uudelleen alkuperäisestä Moanasta, jotta vältyttäisiin sekaantumiselta edesmenneeseen pornotähti Moana Pozziin) taas uusi hitti.
16. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
64%
Neruda on osittain western, osittain film noir, mutta kokonaan art house -elokuva. Siksi se ehkä tuntuu paikoin vähän turhankin itseensä käpertyneeltä. Paikoin Larraín tuntuu kiirehtivän selittämään omia vitsejään.
16. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
58%
Kenenkään poliittisia näkemyksiä moittimatta: Ajojahti saattaa kuin huomaamattaan selittää miksi Trump voitti vaalit – paremmin kuin yksikään puuteroitu poliittinen kommentaattori.
23. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
70%
Machines sortuu kuitenkin dokumenttien perisyntiin. Se näyttää ongelman, mutta ei esittele ratkaisua. Jopa tehtaan työntekijät kritisoivat ohjaaja Rahul Jainia siitä, että hän on samanlainen kuin paikalla vierailleet poliitikot.
23. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Salaisuuksien illallinen on pääosin onnistunut ja melko älykkäästi kirjoitettu tragikomedia. Sitä kuitenkin vaivaa pieni teatraalisuus, tai oikeammin näytelmällisyys. Vuorosanat ammutaan kuin tykin suusta ja näyttelijöiden eleet ovat hieman liioiteltuja ja suurieleisiä.
28. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
56%
Matka merelle -dokumentin suurimmat ongelmat löytyvät sen tuotannolliselta puolelta. Elokuva on kuin yläasteen biologian tunnilla näytetty hieman ylipitkä opetusvideo – paitsi jostain kumman syystä dokumentti ei esittele kaikkia eläimiä, vaan olettaa, että katsojat tuntisivat lajit jo entuudestaan. Osa ärsyttävyyden taakasta kaatuu myös musiikin päälle, sillä tunnelmaa yritetään luoda lähinnä hissimuzakilta kuulostavilla pianopimputuksilla. Budjetin vähyys näkyy ja kuuluu ikävällä tavalla kautta elokuvan.
2. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
33%
All Eyez on Me on kiinnostava pari viime vuonna tulleelle Straight Outta Compton -elokuvalle, vaikkei se olekaan yhtä pätevä kokonaisuus.
16. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
66%
Hidden Figures on ehkä vähän turhankin siloiteltu sankaritarina – vaikka sen edelläkävijät kaiken ylistyksen ansaitsevatkin. Naisten loistaminen kaikilla elämän osa-alueilla tekee heistä tavallaan teflonolentoja, joihin edes aikakauden rankat realiteetit eivät tartu, vaikka niihin ohimennen viitataankin. Rotuerottelun ilmentymätkin ovat ilmeisesti helposti kumottavissa, kunhan vain oikea valkoinen (lue: Kevin Costner) saa niistä kuulla. Ainoastaan Kirsten Dunstin hahmossa on särmää, kun hän sanattomasti osoittaa, ettei ole täysin tyytyväinen suunnasta, johon maailma on menossa, vaikka onkin ylpeä työpaikkansa saavutuksista.
7. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
70%
Tyylikkään toteutuksen rinnalla on kuitenkin pakko todeta, että elokuvasta jää vähän sekava kuva. Se on toisaalta perinteinen gangsteritarina, toisaalta nuoren pojan kasvudraama ja joukkoon on lisätty vielä rippeitä fantasia- ja tieteiselokuvistakin. Siinä missä gangsteritarina tuntuu supersankariviittauksineen jo vähän kliseiseltä tusinatavaralta, ajatus nuoresta aavepojasta liihottelemassa elämän ja kuoleman välimaastossa tuntuu omaperäisemmältä idealta. Sille olisi voinut antaa enemmän painoarvoa lopullisessa elokuvassa.
17. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
58%
Neljä elementtiä on kuvattu komeasti ja kouriintuntuvasti: etenkin luolan ajaton, pimeä hiljaisuus ja jäänalaisen veden rauha ja tummuus välittyvät. Harmi, että extreme-lajien selittäminen maagisella yhteydellä ilmaan tai veteen ja elementtien mytologisointi tuntuvat päälleliimatuilta.
16. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
Samaa kuin sarjan neljä edellistäkin elokuvaa: huumoripitoista scifi-viihdettä, joka ei vaadi katsojaltaan yhtikäs mitään. Aivottomien sunnuntaielokuvien eliittiä.
22. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
35%
Jos Paskalakit pyörillä olisi puhtaasti törkykomedia tai pelkästään verinen toimintapläjäys, se voisi olla paljon parempi kuin nyt kummankin potentiaalin laidasta toiseen seilaamalla hukkaava hybridi. Siitä puuttuu johdonmukaisuus ja yleensäkin kunnianhimo tehdä kokonaista elokuvaa toisiaan seuraavien sketsi- ja/tai väkivaltakohtausten sijaan. Nyt tyhmyys ja rankkuus lyövät toisiaan korville.
24. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Jo ensimmäisessä elokuvassa eläimien inhimillistäminen sai kulmakarvat kohoamaan. Nytkin aikuinen katsoja hakkaa henkistä naamaansa mielensä kämmenellä, kun sinänsä hyvän kertojaäänenä toimiva Heikki Kinnunen julistaa: ”pingviinistämme tuntuu, ettei se kestä enää yhtään talvea”. Kaikesta urputtamisesta huolimatta itse dokumentin aihe, pingviinit, ovat silti kiehtovia. Niiden uskomatonta elämää katselee mielellään valkokankaalta vaikka vähän heikommassakin tekeleessä.
6. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Bamsen piirrosjälki yllättää erityisen positiivisesti. Mukavalla tavalla hämmentävän vanhakantaisen näköistä elokuvaa voi hyvällä omallatunnolla kehua nostalgiseksi. Eikä se siis todellakaan ole huonosti animoitu. Päinvastoin. Elokuva on mukavan pehmeää katsottavaa kaikkien ääri-adhd-tietokoneanimaatioiden seassa. Vanhemmatkin voivat siis riemuita leffan tapahtumista pilttiensä kanssa. Mikä onkaan sen parempaa?
12. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
64%
Sarjassamme huonot elokuvat, joista ei saisi ainakaan ääneen myöntää pitävänsä, on tällä kertaa vuorossa kahdeksas osa melkoisen megalomaaniset mittasuhteet saaneesta Fast & Furious -sarjasta. Siis ihan oikeasti, kuka ei näistä pysty nauttimaan? Komeita ukkoja, nättejä muijia, nopeita autoja, hauskaa läppää ja universumin lait rikkovia stuntteja. Eihän hömppäviihde paremmaksi oikeastaan enää voi mennä.
11. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Tyylikkäässä lähdössä on paljon onnistuneita vitsejä vanhuksista ja vanhenemisesta, mutta se sisältää myös harmillisen runsaasti rasittavan teennäistä dialogia. Näyttelijät pelastavat kuitenkin paljon. Caine, Freeman sekä Arkin pelaavat hyvin yhteen ja onnistuvat kohottamaan dramaturgisesti köyhemmänkin kohtauksen mukiinmeneväksi.
11. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
The Boss Baby perustuu nokkelaan ideaan. Kun perheeseen saapuu vauva, on tämä kuin perheenjäseniään pyörittävä pomo. Ainakin vanhemmat sisarukset saattavat sen niin kokea. Yöllä juuri kukaan ei saa nukuttua ja muutenkin huolenpito on jatkuvaa. Elokuva perustuu löyhästi kirjalija-kuvittaja Marla Frazeen samannimiseen lastenkirjaan, jossa vauva ottaa pomon aseman nuorenparin elämässä.
11. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Näyttelijät tekevät ensiluokkaista työtä, vaikka olisi ollut mukava nähdä uusi vaihe elokuvan loppupuolella, kun loputon toiminta alkaa uuvuttaa. Brie Larsonin Justine on herkullinen hahmo ja pitää ainoana naisena puolensa miehiä vastaan. Näiden egot lyövät yhteen, ja Free Fire on parhaimmillaan, kun näyttelijät saavat toisistaan ponnahduspintaa ja vitsit kuulostavat luonnollisilta ja oikeasti hauskoilta.
19. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
64%
Kovin kritiikki ei kohdistukaan ohjaajaan vaan hänen kynäniekkaansa. Guy Hibbert, jonka edellinen elokuva oli melko saarnaava Eye in the Sky, ei ole maailman hienovaraisin käsikirjoittaja. Hän pitää asioiden vääntämisestä rautalangasta pelkän vihjaamisen sijaan, ja hän tuntuu ihastuneen Erittäin Tärkeisiin Puheisiin, jotka yleensä vain Mel Gibson voi saada anteeksi – lähinnä koska yleensä niitä seuraa verilöyly.
19. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
63%
Juuri tämänkaltaisia tilanteita Halme katsojan eteen levittää. Lempeästi, ymmärtäen ja rakastavasti. Mutta silti kipupisteitä läpikäyden monelta taholta. Miia Halme on kokenut dokumenttielokuvaohjaaja, joka on 2000-luvun alusta lähtien ohjannut nyt kuudennen pitkän elokuvansa. Elokuva on Peter Flinkenbergin ja Heikki Färmin kauniisti kuvaama, jota Anthony Bentleyn leikkaus ja Ville A. Tantun musiikki hienosti tukevat. Silti elokuvan teatterilevitys tuntuu turhan suurelliselta, ja televisioesitys olisi ollut perusteltu. Suuriin sfääreihin tämä ei oikein pääse kohoamaan.
20. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
The Belko Experiment heittää muutaman hupaisan havainnon toimistotyöskentelyn arjesta ja markkinointitutkimuksista, mutta on turha odottaa mitään satiirista tai edes ironista kannanottoa. Elokuva leikittelee odotuksilla siitä kuka seurattavista hahmoista saa äkkilopun ja kuka sinnittelee pitkään (genretunnettuus ei takaa pitkää elinkaarta), mutta parista mustan huumorin hetkestä huolimatta se luottaa 90-prosenttisesti siihen, että katsojan mielestä seinille lentävät aivot ovat hauskoja.
20. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
78%
Erilaista joulua lupaava draamakomedia kulkee tuttuja latuja, mutta erinomaisten näyttelijöiden kipuilu tuottaa tarpeeksi lämpöä.
29. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Kuten nykyään on tapana, on myös Riku Haikaran huumori kirjoitettu niin, että siitä voivat nauttia niin lapset kuin aikuisetkin. Aikuiset ymmärtävät elokuvan pienoista yhteiskuntakritiikkiäkin sisältävät kaskut, kun taas lapsille on kirjoitettu perinteisempää pölhöläishuumoria, joka myös tietyille erikoislaatuisille aikuisille uppoaa. Emme kuitenkaan myönnä mitään.
25. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
44%
Parhaimmillaan elokuva on alkupuoliskollaan. Massiivinen fantasiataistelu jättipetoineen virittää tunnelmaan, joka kantaa pitkälle Lontoon kujille sijoittuvan kasvumontaasin ylikin. Silloin Ritchien tavaramerkiksi muodostunut naseva sanailu ja leikkaus nousee enemmän esille, mutta se tuntuu vielä tyylillisesti virkistävän ristiriitaiselta keskellä spektaakkelia.
10. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
67%
Kaikista vioistaan ja kauniisti sanottuna ”vaihtoehtoisesta” lähestymistavastaan huolimatta The Dancer on varsin korea viritys ja sellaisena jollain tasolla viihdyttävä.
12. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
68%
Alien-faneille Covenant saattaa olla Prometheustakin suurempi pettymys – eikä pari sekuntia toisen näyttelijän katselemassa ruudussa vilahtavan James Francon fanienkaan kannata vaivautua. Jos pystyy katsomaan elokuvaa itsenäisenä, erittäin komeana avaruusseikkailuna, lumoutuu varmasti sen kuvista, jos typerät käänteet eivät saa hakkaamaan kämmentä naamaan.
17. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
61%
Valitettavasti Wonder Woman on laitettu tuotantoon pahasti keskeneräisenä. Paratiisisaariosuuden jälkeen sille tulee hirveä kiire viedä tapahtumia eteenpäin. Taistelukentälle jää makaamaan selvistä mielen muutoksista kameran takana johtuvia turhia, jopa selittämättömiksi jääviä hetkiä, mihinkään johtamattomia pieniä sivujuonteita ja täysin turhia henkilöitä. Sankariparin mukana matkaavilla rentuilla ei käytännössä ole mitään järkevää tekemistä.
31. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Gru ja tutut kumppanit palaavat viihdyttävässä koko perheen animaatiossa. Vaikka elokuvassa on uusia hahmoja, muutamia oivalluksia ja riemastuttavia huumorikohtauksia, ei kokonaisuus tarjoa mitään uutta tai ainutlaatuista.
28. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Jännityksestä ja ajankohtaisesta pohdiskelusta huolimatta Viraali jää hiukan sekavaksi, eikä jenkkileffamainen poliisiammuskelu vakuuta.
29. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
63%
Maylis de Kerangalin arvostettuun romaaniin perustuva Niin kauan kun sydän lyö ei ole helppoa katsottavaa, sen kertoo pelkkä synopsiskin. Teho-osasto-sarjan jälkeen kaikki sairaalaan sijoittuvat elokuvat tuntuvat välillä hieman tv-mäisiltä. Niin kauan kuin sydän lyö on kuitenkin sen verran hyvin toteutettu elokuva, ettei sitä juuri tule ajatelleeksi. Ainakaan liikaa.
5. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Luc Besson on ehkä napannut ihannoimastaan sarjakuvamaailmasta vain pinnan, mutta sekin viihdyttää täysillä.
25. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Lyhytelokuvasta täyspitkäksi muuttuminen näkyy, mutta kokonaisuutena esikoinen saa odottamaan jatkoa mielenkiinnolla.
19. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
64%
Dokumentin herättää rakkaita tuntemuksia kotimaata kohtaan, vaikka ei itseään kovin isänmaallisena pitäisikään.
10. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Elokuva romantiikan nälkäisille – vaihteeksi pääosassa kypsempiä ihmisiä.
9. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
47%
Parasta elokuvassa ovat sen nuoret pääosanesittäjät. Lulu Wilson ja Talitha Bateman ovat pätevämpiä kuin aikuiset ammattilaiset.
8. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
The Coldest City -sarjakuva tyylitteli mustalla ja valkoisella, Atomic Blonde luo mustan pörssin ja salaisten suhmurointien Berliiniin mukavaa dekadenssia betonilla ja neonilla. Kokonaisuuden kruunaa jykevä soundtrack aikakauden hittejä.
2. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
63%
Viihdyttävä tarina nuoruuden palosta ja ihmissuhteista on höystetty yllättävillä elementeillä, jotka ovat hauskoja, vaikka kokonaisuus ei suuria tunteita herättäisikään.
27. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
55%
Vaikka Autot 3 ei kohoa Pixar-tuotantojen terävimpään kärkeen, on se selkeästi oman sarjansa paras osa.
27. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
60%
48%
Tutunoloisen toimintaelokuvan parasta antia on sen sisäpiirivitsimäinen parodiaulottuvuus.
16. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
Moninkertaisen César-voittaja Martin Provostin uutuus on jälleen täydellisen mukiinmenevää ranskalaisdraamaa, mutta vain näyttelijäsuoritukset loistavat.
16. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
80%
Logan Lucky on parhaimmillaan Ocean’s Elevenin junttiversion mieleen tuova kevyt hyvän mielen keikkaleffa, joka kuitenkin kompastelee omaan pikkunäppäryyteensä.
31. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
48%
Paha poliisi on kiinnostava ja huolella rakennettu dokumentti, joka etenee sujuvasti.
31. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
75%
Sofia Coppola teki uuden version vuoden 1971 elokuvasta, jonka pääosaa näytteli Clint Eastwood. Tarina nähdään nyt naisten näkökulmasta, ja lopputulos on varmaa työtä muttei mikään unohtumaton elokuvakokemus.
28. elokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
65%
Tom Cruise virnuilumoodissa vie hieman liikaa huomiota yhdeltä kaikkien aikojen oudoimmilta elokuvan tositarinoilta.
7. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
47%
Lapsille ja Ninjago-fanittajille elokuva on varmasti tosi siisti, mutta vanhemman katsojan kannattaa miettiä pari kertaa onko valmis näkemään suomeksi dubatun Jackie Chanin.
20. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
65%
Pohjimmiltaan dokumentti kertoo kiinnostavan tarinan siitä, kuinka kenestä vain voi tulla pioneeritason yrittäjä, keksijä ja yhteiskuntamme muovaaja.
27. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
80%
Modernilla teknologialla häikäisevän hienoksi restauroitu katsaus elokuvan alkuhetkiin.
5. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Harmillisesti huumoria saa odottaa elokuvan loppupuolelle asti. Vaikka hahmot ja heidän maailmansa ovat värikkäitä, keskinäinen sananvaihto on vakavahkoa eikä vitsejä juuri heru. Huumoria saa irti lähinnä vauhdikkaasta lopputaistelusta, hiukan hullusta Pinky-ponista ja hölmöstä Myrskykuninkaasta.
9. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
48%
Kekseliäs ja idealistinen dokumentti on hieno essee kirjallisuuden ystäville mutta tuntuu jääneen toteutuksensa puolesta puolitiehen.
11. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
67%
Shia LaBeouf on kiehtovan mutta ongelmallisen elokuvan parasta antia. Elokuva kiinnostaa vaikka ei tenniksestä pitäisikään.
11. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
73%
Tutun tuntuinen kolmiodraama tarjoilee muutamia yllätyskäänteitä mutta ei onnistu koskettamaan päähenkilönsä narsismin takia.
11. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
40%
Ennalta-arvattava ja stereotypinen pohjoismainen jännäri toimii hyvänä viihteenä vaikka ei lunastakaan odotuksia.
10. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Romanttinen komedia on odottamaton veto Claire Denisilta, mutta upean Juliette Binochen avulla hän asuu maaliin.
25. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
68%
Takavuosikymmenten tv-sarjan kuvastoa kierrättämällä toteutettu elokuva kääntää lähdemateriaalin aukot surrealistiseksi vahvuudekseen, mutta ei sovellu aivan pienille ainakaan yksin katsottavaksi.
29. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Parodiamainen, mustaa huumoria viljelevä teinikauhuleffa ei yllätä omaperäisyydellään, mutta viihdyttää erinomaisesti passelina syysiltojen piristeenä.
19. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Kuuluisa kiinalainen toisinajattelija vaihtoi videoinstallaatiot dokumenttiin, joka vaikuttaa mutta haukkaa liian ison palan.
18. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
65%
Dokumentti herättää ajatuksia – osin myös siksi, ettei se pysty itse täysin käsittelemään järisyttävää aihettaan.
18. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Romanttinen komedia on odottamaton veto Claire Denisilta, mutta upean Juliette Binochen avulla hän asuu maaliin.
25. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
33%
Yrittää paljon mutta ei kykene keskittymään kaikkeen aloittamaansa.
9. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
Liimatainen voitti marraskuun alussa elokuvallaan Saksan ohjaajaliiton Metropolis 2017 -palkinnon parhaasta dokumentin ohjauksesta.
7. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Elämää juhliva elokuva, jossa Andrew Garfield ja Claire Foy hurmaavat.
15. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
53%
Pieni askel oikeaan suuntaan: Justice League on paljon parempi kuin Man of Steel ja Batman v Superman, mutta ei aivan Wonder Womanin luokkaa.
15. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Kevyen rääväsuinen joulujuhlien pilaaja on pääosin sovinnaisesti epäsovinnainen sekä sopivan perinteinen hömppäkomedia hyvillä näyttelijöillä.
22. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
48%
Hölmön kasaritoiminnan moderni versio saa yllättävää toimivuutta haudanvakavasta lähestymistavastaan.
30. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa, kun kulttielokuvaa lähdettiin uusimaan. Lopputulos ilahduttaa varsinkin nörttihuumorin ystäviä, vaikkei lopputulos tietty mitään korkeakulttuuria ole.
20. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
60%
47%
Joskus sanailu tuntuu väkinäiseltä ja koko hyvänen-aika-kuski-on-MI5:n-palkkalistoilla -idea tuntuu kauniisti sanottuna täysin ylimääräiseltä. Onneksi Hamm ei valitse puoltaan ja ehkä juuri siksi elokuva ei tunnu siirappiselta. Kukaan ei pyydä anteeksiantoa menneisyyden synneille – päätös lopettaa hulluus kumpuaa ennemmin uupumuksesta kuin mistään muusta, ja sitä voi pitää vain yhtenä poliittisesti motivoituneena vetona. Miehet toki tahtovat rauhaa, mutta he tarvitsevat myös valtaa.
21. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
60%
47%
Tämä on kuitenkin pelkkää numeroiden kaunistelua kriitikolta. Aleksi Mäkelä on voittanut. Kun neljästä maalista vähennetään yksi, lopputuloksena on kolme tähteä.
22. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Sympaattinen ja mukavan näköinen elokuva kärsii liiallisesta toilailusta ja sekavuudesta.
23. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
60%
67%
Visuaalisesti komea elokuva on yksityiskohtien, kuvauksen ja näyttelijöiden juhlaa mutta kompastuu hieman yksitoikkoiseen juoneen.
3. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
40%
Elokuvassa on myös paljon hyvää ja kaunista. Parasta ovat sen nuoret näyttelijät. Jacob Tremblay, joka vakuutti eläytymiskyvyllään jo Roomissa (2015), on vaikuttava Auggien roolissa. Izabela Vidovic tekee suorittajatyttö-Vian roolista omansa.
3. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
50%
Tiukkana ja kiehtovana satiirina amerikkalaisesta yhteiskunnasta osuvasti alkava elokuva lähtee puolivälissä harmillisesti täysin eri suuntaan eikä koskaan toivu siitä.
10. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
40%
Energinen, visuaalisesti pysäyttävä ja ennen kaikkea viihdyttävä koko perheen musikaali P.T. Barnumista on moderni ja rokkaava. Gene Kellyn ja Fred Astrairen musikaalit ovat kaukana tästä sirkuksesta.
17. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
40%
Kuvanveistäjä Auguste Rodin on saattanut olla kiehtova taidepersoona, mutta sitä on vaikea päätellä alastomuuteen ja tappelemiseen keskittyvästä elämäkerrasta.
18. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
50%
Vitsi, mainos, uusi luku Cheekin imagon rakentelussa vai ihan oikea elokuva? Oli mitä oli, Veljeni vartija ainakin viihdyttää.
30. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
50%
Pieni elokuva, jolla on budjettiaan suurempi sydän.
25. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
63%
Koskettava tarina transihmisten ihmisoikeuksien polkemisesta on liiankin yleinen ja tosi. Elokuva antaa äänen vähemmistölle tilanteessa, jossa kuka tahansa olisi voimaton pitämään oikeuksistaan kiinni.
8. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
50%
Diane Kruger loistaa perheensä menettävänä naisena, mutta viharikoksesta kertova elokuva ei saa aiheesta kunnolla otetta.
21. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
50%
Kauniit laajakuvamaisemat eivät pelasta alkuosan tylsiä maatilatöiden kuvauksia, mutta kun elokuva pääsee kiinni draamankaareen, pitää se otteessaan loppuun asti.
16. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
68%
Kunnianhimoinen kummajainen ranskalaisohjaaja Jacques Audiardilta. John C. Reilly ja Joaquin Phoenix ovat mielenkiintoinen pari valkokankaalla, mutta elokuva ei koskaan osaa päättää mitä se haluaa olla. Lopputulos on mielenkiintoinen mutta ajoittain pitkäveteinen sekametelisoppa.
29. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Jylhä sinfoniamusiikki tukee hienosti kaunista retrospektiivia ohjaaja-tuottaja Marko Röhrin pitkän uransa aikana tekemistä luontodokumenteista.
21. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Agnès Jaouin ja Jean-Pierre Bacrin viides yhteinen elokuva ei ehkä nouse heidän parhaimpiensa joukkoon, mutta se herää eloon aina kun he jakavat valkokangasaikaa.
20. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Oikeuden puolesta vie feministisen laki-ikonin uran alkujuurille ja käännekohtaan. Tärkeästä aiheesta tehty elokuva jää viihdyttävän oikeussalidraaman tasolle, vaikka aineksia olisi ollut enempäänkin.
14. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
73%
Julian Schnabelin kuvaus Vincent Van Goghin viimeisistä vuosista sukeltaa turhankin tinkimättömästi taiteilijan mielenmaisemaan
6. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Chileläisohjaajan läpimurtoteos tuntuu mainioista näyttelijöistä huolimatta menettävän palan identiteettiään, kun se on tehty uudelleen englanniksi.
6. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Yllättävän monisyinen ja kohkaamaton elokuva pariskunnan adoptioaikeista yllättää positiivisesti, vaikka hiottavaa silti jää. Jopa aina kivikasvoinen Mark Wahlberg istuu rooliinsa.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
48%
Uusintaversio Stephen King -filmatisoinnista on sinänsä pätevää työtä, mutta mieluummin lukee kirjan uudestaan.
4. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
62%
Shazam! jatkaa DC:n voittoputkea, mutta vaikka Zachary Levi laittaa kaiken peliin, on elokuva harmillisen unohdettava. Onneksi elokuva on hurjan hauska ja David F. Sandbergin vankka ohjaus tukee sitä tehden siitä tavallista paremman supersankarielokuvan.
4. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Suurien tunteiden ja intohimon täyteinen draama on teemoiltaan kuin Twilight ilman vampyyreja. Nuoret pääosanesittäjät onnistuvat kuitenkin luomaan ennalta-arvattavaan teinidraamaan sympatiaa herättävän rakkaustarinan.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
47%
Vauhtia ja värejä pursuava mekastus sisältää paikoin pelottavien hahmojen ohella myös perhe-elämää koskettavia teemoja, jotka saattavat tuntua pienistä katsojista hyvinkin pelottavilta. Vanhemmat siis käyttäköön harkintaansa oman lapsen kyvystä käsitellä sellaisia – ja istukoon visusti jälkikasvun vieressä teatterissa.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
53%
Kuusikymppinen kotirouva jättää vuosikymmenien rutiininsa ja päätyy tuppukylään nuoriso-ohjaajaksi. Ilmiselvempien farssikuvioiden sijaan elokuva keskittyy sisäiseen kasvuun, mutta ei pyrikään muuksi kuin kevyeksi hyvän mielen ajankuluksi.
11. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Olivier Assayasin uutuus yhdistää ranskalaisdraamakomedioiden paljon nähdyn dialogivoittoisen ihmissuhdesompailun kiinnostavampaan terävään analyysiin kulttuurialan murroksesta ja sen merkityksestä alan eri osapuolille.
17. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Ötökän jet set -elämää.
18. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
50%
Muovisen oloisesta tietokoneanimaatiosta huolimatta uusi Asterix-seikkailu tavoittaa paikka paikoin alkuperäisten sarjakuvien tunnelmaa.
18. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
40%
Elle Fanning loistaa ryysyistä rikkauksiin -tarinan teini-idolina. Lupaavasta alusta huolimatta Teen Spirit kompastuu kliseisyyteen.
25. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
50%
Ristiriitaisesta tutkimusmatkailijapersoonasta kertova elämäkerta kärsii kerrontatasojensa toimimattomuudesta.
26. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
67%
Ranskalaisanimaatio ei nouse ulkoisesti tai sisällöltään Disney/Pixar-tasolle, mutta reippaan pikkupojan haaksirikko oudolle planeetalea toimii silti kevyenä selviytymisseikkailuna.
30. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Toivottavasti joku vielä tekee vaikuttavan ja tärkeän elokuvan kystisesta fibroosista, sillä tämä se ei ole. Ekstratähti Haley Lu Richardsonin upeasta roolisuorituksesta.
2. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
73%
Tietynlaiseen nykyajan maisemaan istutettu pakolaistarina toisen maailmansodan ajalta on vangitseva ja erikoinen kerronnaltaan mutta samalla vieraannuttavan viipyilevä teos.
7. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
48%
Greta olisi tarvinnut lisää energiaa ja Isabelle Huppertia ollakseen viihdyttävä kokonaisuus. Huppertin loistavasta roolisuorituksesta huolimatta Neil Jordanin elokuva on turhan hajuton ja mauton ollakseen tuleva kulttiklassikko.
8. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Hunajaista ja psykologista melodraamaa japanilaisohjaajalta ja kahdelta ranskalaisveteraanilta.
3. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
40%
Lapsille suunnatussa kiltteyden merkitystä saarnaavassa animaatiossa ei ole juuri täkyjä aikuisille, mutta se voittaa puolelleen sympaattisuudellaan.
31. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
33%
Vannoutuneille hirviömätkeen ystäville avautuva elokuva näyttäytynee muille vain valtavien äänimassojen säestämänä tuhona ja kaaoksena.
31. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Upeasti animoitu elokuva todistaa, että stop motion -animaatio oikein tehtynä on animaation paras muoto. Pölhön seikkailijan elokuva hauskuuttaa takuuvarmasti ainakin perheen pienimpiä.
5. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
40%
Australialaisanimaatio ei ehkä ole yhtä hienostunut ja viilattu kuin amerikkalaisserkkunsa, mutta se onnistuu hyödyntämään eksoottista alkuperäänsä.
12. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
63%
Hauska, verinen ja hyvin tehty uudelleenkäynnistys on aina positiivinen asia. Child’s Play onnistuu siinä lähestulkoon erinomaisesti.
18. heinäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
47%
Yli-ikäiset huutosakkitytöt joutuvat kamppailemaan monia ulkoisia ja sisäisiä esteitä vastaan, mutta konseptin potentiaali toteutuu harvakseltaan.
24. heinäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
53%
Hölmö eläinkauhu on yksi viime aikojen tehokkaimpia pelotteluleffoja, joka pakkaa tiiviiseen kestoonsa kaikki lajityypin elementit tehokkaasti ja mukaansatempaavasti.
25. heinäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
58%
Bond- ja Fast & Furious -franchiset yhdistävä mäiske on niin ylilyötyä, että se viihdyttää vaikka väkisin. Pääosanesittäjien mainiot kemiat estävät katsojan täydellisen turtumisen.
1. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
75%
Aikuisia aiheita lasten silmin tutkivan dokumentin päähenkilöt hurmaavat, vaikka se onkin kiinnostuneempi kysymyksien esittämiseen kuin vastausten hakemiseen.
8. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
53%
on perinteinen kauhukertomus, joka ei tuo maailmaan mitään uutta, mutta on silti kohtuullisen toimiva ja viihdyttävä. Elokuva toimisi erityisen hyvin varhaisteinin ensikosketuksena kauhuelokuviin.
8. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Kiinnostava kuvaus kahden perheen yrityksestä päästä Itä-Saksasta länteen on hienoa ja mukavan jännittävää ajankuvaa. Joko elokuvaa olisi voinut hieman tiivistää tai tehdä aiheesta minisarja.
15. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Reggaefanit saanevat elokuvasta huomattavasti enemmän irti kuin varsinaiset dokumenttien ystävät.
15. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
65%
Kun indiemaestron zombiparodia on hyvä, se on todella hyvä. Kun se on huono, se on raivostuttava.
21. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Keskinkertaisen toiminnan pelastaa Nick Nolten hahmo – ja katsojan mahdollinen edellisten osien fanittaminen.
22. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
52%
Muutamasta tehoa vähentävästä kauneusvirheestä kärsivä verilöyly on virkistävän raikas ja toimiva yhdistelmä kauhua ja komediaa.
23. elokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
70%
Avaruudessa kukaan ei kuule puhettasi isäsuhteestasi.
19. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
50%
Cate Blanchett on jälleen kerran mainiossa vireessä maailmalle ja muille ihmisille selkänsä kääntäneenä arkkitehtinä, mutta Richard Linklaterin elokuvaksi sinänsä tyylikäs Bernadette tuntuu yllättävän tavalliselta ja normaalilta.
19. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
53%
Kristillistä kulttia pyörittäneestä Maria Åkerblomista kertova draama ei onnistu tavoittamaan huijarisaarnaajan magneettista olemusta.
2. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
sopii perheen pienimmille, mutta ei onnistu tarjoamaan vanhemmille katsojille mitään uutta tai mielenkiintoista muutamaa hauskaa elokuvaviittausta lukuunottamatta.
9. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
60%
47%
Kliseinen juoni ei pilaa hauskaa ja terävää dialogia. Suvereenit näyttelijät nostavat osaltaan elokuvan rimaa.
3. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Sinänsä oikein tehty elokuva tärkeästä aiheesta ei onnistu tekemään kunniaa Bryan Stevensonille ja hänen työlleen.
24. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Hauska mutta kovin keskinkertainen animaatio tarjoaa naurun aihetta koko perheelle. Will Smith ja Tom Holland sopivat äänirooleihinsa kuin nakutettu, ja elokuva tarjoaa agenttileffoista kiinnostuneille hauskoja sisäpiirin vitsejä.
31. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Kiinnostava kurkistus kolmen nuoren kapellimestarin tiehen kohti täysveristä ammattilaisuutta Sibelius-Akatemian taitavien opettajien huomassa.
6. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
53%
Heinähattu ja Vilttitossu onnistuvat vakuuttamaan kohdeyleisönsä – eivätkä luultavasti nukuta kaikkia vanhempiakaan.
12. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
66%
Richard Jewell on taattua Clint Eastwood -laatua. Se on varmalla kädellä ohjattu ja upeasti näytelty tositapahtumiin perustuva draama, joka lähettää katsojan googlaamaan oikeita tapahtumia heti elokuvan loputtua.
19. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
58%
Guy Ritchien paluu komeiden ja viihdyttävien rikosleffojen pariin on näkemisen arvoinen lähinnä hauskojen näyttelijäsuoritusten takia.
20. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
48%
Harvinaisen onnistunut videopelielokuva tarjoaa hervottomia vitsejä ja hauskaa slapstick-komediaa kohdeyleisölleen. Sonicilla ei ole mitään asiaa kenenkään Top 10 -listoille, mutta se ei todellakaan ole pohjanoteeraus, jota ehkä odotimme.
26. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Hellyyttävä cgi-koira ja Harrison Ford, mitä muuta elokuvalta edes kaipaa? Erämaan kutsu on sydäntälämmittävä kasvutarina koiran näkökulmasta.
27. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
67%
Ranskalaisduo Koskemattomat-hitin takana iskee jälleen. Tällä kertaa kuitenkin lienee turha odottaa uudelleenfilmatisointia Kevin Hartin kanssa.
27. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
67%
Tärkeä elokuva, mutta suurinpiirtein yhtä hienovarainen kuin Russel Crowen laulaminen.
3. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
67%
Klaus Härön ruotsinkielinen elokuva pohjautuu hänen omaan elämäänsä. Elokuva ei ole täydellinen, mutta se jää mieleen ja herättää ajatuksia.
4. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Pikkutarkka epookki herättää hupaisan romanttisen sekoilun henkiin, mutta sitä rampauttaa tekijöiden kokemattomuus.
5. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Viihdyttävä ja usein yllättävän hauska katsaus Saudi-Arabian naisten tilanteeseen olisi kaivannut ohjaukseensa enemmän tulta ja tappuraa.
29. kesäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Dokumentti ei yllä lauantaisen Avaran luonnon tasolle, vaikka tarjoaakin mielenkiintoisen kurkistuksen Viron lumoavaan luontoon.
16. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Kesäinen Kesämaa on oikein passeli korona-ajan stressinlievittäjä.
23. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Ei sukua sille Richard Geren elokuvalle huolimatta kaikista univormuista.
27. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Mukava musiikkibisnekseen sijoittuva tarina suuren diivan ja hänen musiikkituottajaksi halajavan assistentin luovimisesta viihdemaailmassa on mukavaa vaikkakin yllätyksetöntä katsottavaa.
30. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Juonipaljastus: Joskus on vaikeaa olla nainen.
31. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Muutaman Bamse-seikkailun ohjaaja on nyt tarttunut 80-vuotta vanhaan kissasankariin. Mitään uutta sympaattiseen kattimaailmaan ei ole tuotu, mutta hahmojen sympaattisuus kantaa simppeliä tarinaa.
31. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Ulla Heikkilän esikoisohjaus tarttuu aiheeseen, jota ei vielä jostain syystä ole Suomessa elokuvissa käytetty. Rippileirille sijoittuva nuorisoelokuva ei ole täydellinen, mutta nuoret näyttelijät ovat todella hyviä.
5. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
70%
Sympaattinen ja kohteitaan lempeästi kohteleva dokumenttielokuva rakkaudesta kypsemmällä iällä.
5. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Monimuotoinen romkom on sen verran suloinen, että se saa vakavissaan harkitsemaan hoitoon hakeutumista.
5. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Sopivasti seikkailullinen lastenmysteeri viihdyttää, vaikka etsivien erilaisia luonteita ei tällä kertaa hyödynnetä.
6. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Peninsula on itsenäinen jatko-osa neljän vuoden takaiselle Juna Busaniin -elokuvalle. Eteläkorealainen zombie-kuvaelma on varsin viihdyttävä ja hyvätunnelmainen teos eikä erityisesti vaadi edeltävän elokuvan näkemistä.
6. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
47%
Greenlandissa maahan törmäävä Clark ei ole mikään Clark Kent, Teräsmies, vaan sitäkin pahempi uhka.
12. elokuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Viihdyttävällä, kevyellä ja unohdettavalla elokuvalla ei juurikaan ole mitään sanottavaa, mutta se on silti varsin valloittava.
4. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
The New Mutants on täynnä omituisia leikkuuvirheitä ja lennosta vaihtuvia aksentteja. Silti sillä on omanlaista charmiansa. Jo alusta asti on kuitenkin selvää, ettei näillä aineksilla olisi toimivampaa pakettia saanut kasaan.
4. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Aiheeltaan kiinnostavan mutta kokemattomissa käsissä repaleisen kauhujännärin kauhuosuudet nimenomaan eivät toimi. Hyvät näyttelijät ja upea kuvaus pelastavat paljon.
18. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Armando Iannuccin elokuva on täynnä upeita näyttelijöitä, hauskaa tilannekomiikkaa sekä visuaalisesti komeita kohtauksia. Dev Patel on loistava David Copperfield, mutta elokuva haukkaa liian ison palan.
18. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Viihdyttävä mutta lopulta kovin unohdettava animaatio trolleista ja musiikin parantavasta voimasta.
23. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
73%
Merellinen uutuusanime ei onnistu tarjoamaan mitään uutta, mutta ainakin se näyttää aivan järisyttävän komealta.
2. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Petzoldin uutuus on romanttinen fantasia vesinymfistä – tai sitten ei. Sillä ei kuitenkaan lopulta ole väliä.
9. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Corneliu Porumboiu aloittaa Iggy Popin The Passengerilla ja sitten hän todellakin matkustaa ja matkustaa – aina Kanarian saarille asti. Jälleen kerran hän todistaa olevansa Romanian uuden aallon hauskemman pään ylläpitäjä.
16. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Klassisia Spielberg-seikkailujen elementtejä mieleen tuova sympaattinen säikyttely melkein ansaitsisi ylimääräisen tsemppitähden, mutta lyhärin venyttäminen pitkäksi elokuvaksi pingottaa tarinaa paikoin liiankin ohueksi.
30. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Koko perheen animaatioseikkailu panostaa outoihin mutta silti tuttuihin hahmoihin ja mekastavaan toimintaan niin, että terävyys itse tarinasta katoaa pahan kerran.
13. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Billie Holidaysta kertova dokumentti kertoo legendaarisen jazzlaulajan traagisen elämäntarinan, joka oli täynnä vallankäyttöä ja rasismia. Muuten pätevästi tehty dokumentti ottaa muutamia harha-askelia.
19. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
40%
Suoraviivainen ja alleviivatusti käsikirjoitettu elokuva pienkoneeseen valtameren ylle ajelehtimaan jäävästä pariskunnasta onnistuu heppoisuudestaan huolimatta tuottamaan mekaanista jännitystä.
19. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Mukava draamakomedia, joka sijoittuu stand up -komiikan maailmaan. Oivaltava mutta tarinallisesti turhan tuttuja latuja tarpovan juonikuvion pelastavat nautittavan taitavat näyttelijät.
20. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
40%
Onko jotain sympaattisempaa kuin piereskelevät animaatioeläimet?
27. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Norjalainen toiseen maailmansotaan sijoittuva lastenelokuva on raju tapaus eikä sovi aivan pienimmille teemansa takia. Grimmin veljesten synkistelyt on päivitetty 2020-luvulle.
4. joulukuuta 2020
Lue koko arvio
60%
40%
Kotimainen psykologinen trilleri kertoo syrjäkylän incel-miekkosesta, jonka sisällä kytee kostonhimo.
9. huhtikuuta 2021
Lue koko arvio
60%
50%
Flummelit ei ehkä nouse samojen tekijöiden The Simpsons Movien tasolle, mutta värikkään seikkailun aikamatkailuteema mahdollistaa monta hupaisaa hetkeä. Ja ovathan donitsimaiset olennot nyt söpöjä!
27. toukokuuta 2021
Lue koko arvio
40%
40%
Kaavamainen Liam Neeson -toiminta kärsii karismaatittomasta pahiksesta sekä löysin rantein tehdystä ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.
23. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
40%
45%
Lopputuloksena on aika mitäänsanomaton teos ja jo monesti aiemmin nähty tarina muutamin muutoksin. Rakkautta kaipaaville teinitytöille tämä on tehty, eikä tästä varmaan kukaan muu mitään irti saisi.
22. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
40%
42%
Rambo teroittaa veitsensä ja palaa tositoimiin elokuvasarjan viidennessä osassa. Väkivalta ja toiminta eskaloituu, mutta intensiteettiä ei nouse.
19. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
55%
Saattokeikka on draamakomedia, joka koostuu väsähtäneestä draamasta ja vain ripauksesta komediaa. Se jää suurimmaksi osaksi muutaman rasistisen letkautuksen onttoutta kumisevaksi ihmeeksi, josta puuttuu omaperäisyys ja elinvoima.
8. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
60%
Leluelokuva matkii Legon vastaavia tuotteita mutta selvästi nuoremmalle yleisölle suunnatummin
25. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
53%
Asghar Farhadi kohtaa Lost in Translationin. Kirjaimellisessa ja huonossa mielessä.
28. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Keskinkertaisen ihmissuhdedraaman näkemys sukupuolesta ja seksuaalisuudesta tuntuu aikansa eläneeltä.
8. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
40%
40%
Hauskaksi tarkoitettu elokuva ei lupaavasta alkuasetelmastaan huolimatta naurata.
8. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
40%
43%
Kunnianhimoinen mutta harmillisen yllätyksetön ja vakava elokuva kloonaamisesta. Valitettavasti visuaalisesti upeat toimintakohtaukset eivät korvaa mitäänsanomatonta käsikirjoitusta.
9. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
-leffa on voinut olla tuotantoyhtiön mielestä nerokas idea, mutta Pertti Jarlan sarjakuva ei yksinkertaisesti käänny valkokankaalle.
14. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
40%
73%
Tylsä ja juoneton musikaali aiheuttaa lähinnä turhautunutta sähinää.
3. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
40%
50%
Väärä Vincent on jo kahdeksas Risto Räppääjä. Minne nämä kaikki vuodet ovat vierineet?
9. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
40%
40%
”Elämän luulisi olevan helppoa söpölle pienelle oravalle, jolla on pörröinen häntä”, todetaan elokuvan alussa. Ainakin helpompaa kuin kriitikolla, jonka on katsottava sen seikkailuja.
1. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
40%
48%
Pahat pojat ovat palanneet pitkän tauon jälkeen. Toimintaa riittää, mutta mihin komedia on jäänyt?
15. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
40%
60%
Afrikkalaisen supersankarin esittelevä Black Panther on toisaalta piristävän erilainen Marvel-leffa, mutta liiallinen tietous omasta asemastaan tukahduttaa viihdyttävyyden ryppyotsaisuuden alle.
16. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
40%
Pimeä kasino on puolitoista tuntia perinteistä ja kevyttä aivot narikkaan -komediaa. Elokuva onnistuu oikeasti naurattamaan vain kolmisen kertaa, eikä herätä kovin kummoisia ajatuksia. Se ei juuri erotu genrensä edustajista ja vaatisi ehkä levottoman krapulatilan viihdyttääkseen.
29. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
40%
50%
Ajattele Itä-Helsinkiä. Ehkä Kontulaa tai Vuosaarta. Nyt ajattele ongelmallisia lähiönuoria näiltä alueilta. Pikkurikoksia, huumeita, viinaa, hengailua, ehkä jopa jonkinlaista jengielämää.
28. syyskuuta 2016
Lue koko arvio
40%
40%
Teinidystopiasarjan viimeinen osa näyttää edelleen hienolta, mutta aikaisempien elokuvien ja lopulta itsensäkin kanssa ristiriitainen sekasotku on trilogian heikoin osa.
26. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
53%
Planetarium saattaa olla yhtä kaunis kuin tähtensä, mutta ei vakuuta katsojaa. ”Et koskaan tiedä, milloin sota on tulossa”, Portman toteaa. Et myöskään koskaan tiedä, koska eteesi sattuu epäonnistunut elokuva, joten parempi nauttia vielä kun voit.
21. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
40%
50%
Jaume Collet-Serra ja Liam Neeson tuntuvat puristaneet yhteistyöstään jo kaikki mehut, sillä heidän neljäs jännärinsä kulkee väkinäisesti ja liian tuttua rataa.
26. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
50%
Merkityksettömään puhetulvaan ja sovinnaiseen huumorintajuun tottuneelle ranskalaisen elokuvan ystävälle oivallinen parin tunnin päätös joulun- ja uudenvuodenpyhille.
11. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
40%
Hauskuuttamisen sijaan tasapaksu ja siirappinen ihmissuhdedraama laahaa. Lottovoittajaparin touhujen seuraaminen on yllätyksetöntä ja turhan realistista.
11. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
34%
Silti on surullista, että edes Universal-studio ei tunnu uskovan klassisten hirviöidensä voimaan. Aikaisemmin pelottavuudessaankin traagiset olennot on sysitty omien elokuviensa sivuhahmoiksi, jotka voisi ongelmitta korvata käytännössä millä tahansa muulla mielikuvitusolennolla, ja yleisöä yritetään houkutella vain tunnetuillä näyttelijänimillä. On vain toivottava, että samalla tavalla kuin DC lopulta vakuutti Wonder Womanilla, myös Universal osuu jatkossa paremmin maaliinsa.
8. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Lähes käsikirjoittamaton, löysästi käsiteltyjen juoniaihioiden yhdistämä kooste a cappella -covereita onnistuu jollain käsittämättömällä tavalla viihdyttämään.
4. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
40%
40%
Sotkuinen käsikirjoitus yhdistää aivan liian monta elementtiä budjettiinsa nähden, joten lopputuloksena on melko sekava kauhuelämys.
14. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
40%
27%
Huonolla tavalla itsekritiikitön animaatio hemmotellun koiranpennun kasvutarinasta ei loista visuaalisesti tai älyllisesti, mutta pari takavasemmalta tulevaa hölmöyttä saa hymähtämään.
21. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
40%
48%
Olisikohan jo aika päästää toilailevat merirosvot eläkkeelle, sillä viides Pirates of the Caribbean -elokuva ei uudista sarjaa millään tavoin, vaikka sen pitäisi olla jonkinlainen kevyt uudelleenkäynnistys.
24. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
40%
45%
Ei läheskään niin hyvä kuin tekemiseen osallistuneiden kykyjen perusteella olisi pitänyt olla.
20. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Heikko kauhuviritelmä kanavoi monia muita vastaavia tekeleitä, mutta onnistuu häviämään niistä heikoimmillekin. Elokuvan paras puoli on, että se ei onnistu edes ärsyttämään.
5. marraskuuta 2020
Lue koko arvio
40%
40%
Näyttelijät tekevät sinänsä kelpo työtä, mutta kukaan ei nouse valkokankaan vangitsijaksi. Mahtaneeko tuo johtua siitä, että oikeastaan kaikki näyttelijät tulevat enemmän tai vähemmän tusina-tv-sarjojen parista. Esimerkiksi elokuvan keskeiseksi hahmoksi nostettu patologia esittävä Matt Passmore tunnetaan hiljattain TV2:lla nähdystä Satisfaction-sarjasta.
30. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
47%
Harhailevasti käsikirjoitettu ja löysästi ohjattu komedia ei ole kovin hauska.
14. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
40%
52%
Muistoja äidistäni on täynnä juonikuvioita, jotka tuntuvat valikoimalta aikaisemmista elokuvista pois leikattuja kohtauksia. Suurten panosten pokeripeli? Bosnian sota? Jokaista elokuvan hyvää kohtausta seuraa kaksi huonoa.
11. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
40%
45%
Kesäloma-aikaan sijoittuva perhe-elokuva aliarvioi katsojaa. Hauskinta on Aku Hirviniemen kaatuilu ja Janne Katajan hahmon puvustus.
23. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
27%
Ilman liiallista pituutta ja tunteilua tusinakomedia olisi yllättävän hauska kokonaisuus, vaikka ei löydä uusia näkökulmia käsittelemiinsä teemoihin.
8. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Kiinan muuri on käsittämätön järkäle. Sen kokonaispituus vastaa noin kahdeksan kertaista matkaa Suomen päästä päähän. Pyramidien tapaan rakennelma tarjoaa oivan kehikon mitä erilaisimmille sepitteille sen synnyn syistä ja tarkoituksista. Tämä elokuva kertoo niistä yhden.
5. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
55%
Käsiteltäessä sellaista mielipiteitä jakavaa aihetta kuin pitkälle ehtineen raskauden keskeytys, on oltava hienotunteinen. Anna Zohra Berrached ei ole. Harmi, sillä tv-tuotantomaisuudestaan huolimatta 24 viikkoa olisi voinut olla tärkeä elokuva. Nyt se jää vain hyvää tarkoittavaksi.
11. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Petteri Kaniini 2 on hieman edeltäjäänsä parempi ja naurattanee perheen pienimpiä, mutta hyvä elokuva se ei ole.
4. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
40%
55%
Kuudes kerta alkaa lupaavasti, mutta pian katsoja on sekaisin valtavan hahmomäärän kanssa. Ihmisiä tulee ja menee, mutta heidän suhteensa päähenkilöihin pysyy pitkään epämääräisenä jos selviää lainkaan. Heillä on omat elämänkiemuransa, jotka välttämättä eivät liity pääjuoneen, ja usein ne haihtuvatkin ilmaan palaamatta koskaan kuvaan.
4. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
60%
Uusi elokuva Song to Song on tekijänsä näköinen, mutta siinä on sama vika kuin kahdessa edellisessä Malickin elokuvassa. Ohjaaja tuntuu jääneen tyylinsä vangiksi. Song to Song on upeasti kuvattu ja runollinen rakkaustarina, mutta se on kaikkea muuta kuin mestariteos.
27. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
51%
xXx: Return of Xander Cage on hirvittävän huono elokuva, joka aliarvioi katsojaansa kaikilla tasoilla. Sankari- ja konnaporukka (joita on hyvin vaikea erottaa toisistaan) on nykyvaatimusten sekä kiinalaisten tuotantofirmojen edellytysten mukaisesti monipuolinen. Lisäksi menossa mukana on satunnaisissa rooleissa urheilu- ja musiikkitähtiä – huippuna kiinalaissyntyinen kanadalaismalli, myös eteläkorealaisessa poikabändissä vaikuttanut Kris Wu on osa Cagen sankaritiimiä, koska hänen hahmonsa on huikea… dj!
27. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
60%
Ei Tuntematon tyttö silti mikään katastrofikaan ole. Dardennet loistavat edelleen pienten yhdyskuntien ja jatkuvan kamppailun sävyttämien tavallisten ihmisten elämän kuvittajina. Heidän uskollisuutensa tyylilleen tekee heistä erityisiä markkinoilla, joilla arvostetaan yli kaiken jatkuvaa uutuudenviehätystä. Elokuvan aiheuttama pettymys saattaakin johtua turhan korkeista odotuksista, joihin tällä kertaa vain ei ylletä. On silti todennäköistä, että vaikka elokuvasta poistaisi ”nerojen ohjaama, Cannesissa ensi-iltansa saanut” -hehkutukset, jotka houkuttelevat odottamaan mestariteosta, Tuntematon tyttö ei siltikään säväyttäisi.
19. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
61%
Wonder Woman 1984 on selvästi huonompi kuin ensimmäinen osa – eikä se ensimmäinenkään mikään mestariteos ollut. Kenestä olisi DCEU:n pelastajaksi?
27. maaliskuuta 2021
Lue koko arvio
40%
36%
Muutamaa nostalgista otosta lukuunottamatta Power Rangers ei tunnu siltä samalta höpsöltä 90-luvun lastenohjelmalta. Eikä sen tarvitsisikaan, jos se onnistuisi luomaan vanhojen camp-arvojen tilalle jotain uutta ja mielenkiintoista. Lopulta Power Rangers jää väliinputoajaksi, jonka tunnelma on siellä täällä ja ympäri karttaa. Se tuskin uppoaa sarjan vanhoihin faneihin, eikä luultavasti kiinnosta myöskään uutta yleisöä.
7. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Ei aivan se kulttiklassikko, jonka sen toivoisi olevan. Mutta mikäli haluaa isoja räjähdyksiä, isoja sääilmiöitä ja vielä isompia juoniaukkoja, tämä on oikea valinta.
23. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Sinänsä ammattitaitoinen ja komea elokuva jää kolkoksi kuin tyhjä tynnyri.
10. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Komean näköisen draamaelokuvan tarinapuoli rampauttaa muuten kiinnostavan teoksen.
27. elokuuta 2020
Lue koko arvio
40%
40%
Stephen Frears jatkaa sarjaansa laiskoja elokuvia, jotka vain hyvät näyttelijät voivat pelastaa. Tällä kertaa edes Judy Dench ei saa sitä toimimaan.
27. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
60%
Vaikka Frantz ei ehkä olekaan Ozonin paras teos, se on varmastikin hänen hillityimpänsä. Se on tervetullutta vaihtelua erityisesti hänen edellisten, almodovarmaisen räikeiden töidensä jälkeen. Se on mielenkiintoinen harjoitelma ja voimannäyte, mutta vaikka sitä kuinka arvostaisi puolivälissä pää alkaa painaa ja silmät ummistua. Arthouse-intoilijoille se on yhtä juhlaa. Muiden pitää ainakin juoda kahvia.
9. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
52%
Ilmeisesti joitakin tarinoita ei ole tarkoitettu kerrottavaksi onnistuneesti muussa mediassa. X-Men-sarjakuvien
7. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Joskus, kun kemiat kohtaavat juuri oikealla tavalla, katsoja on valmis nielemään melko lailla potaskaa. Uskokaa pois, sitä kyllä riittää. Tulppaanikuumeessa on tarjolla mitä absurdimpaa diipadaapaa mukaan lukien väärinkäsityksiä henkilöllisyyksien suhteen. Mutta kun rakastavaisten suhteesta tulee mieleen Blake Lively ja hai, koko elokuva tuntuu takertuvan kurkkuun kuin pala vanhaa leipää.
20. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
42%
Kaikkien aikaisempien Men in Black -elokuvien perusasetelmat, hahmot ja juonikuviot kopioiva uudelleenkäynnistys ei onnistu millään tasolla.
13. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Elokuva laahaa lähestulkoon koko kestonsa ajan ja sortuu siirappisiin kliseisiin useammin kuin kerran. Käsikirjoitus on epätasaisen heikko ja puiseva, ja toisinaan dialogi on karseaa kuultavaa siinä missä tapahtumat ovat täydellisen ennalta-arvattavia. Naisten sukupolvitarinana Three Generations yrittää sitä, missä Vuosisadan naiset onnistui.
12. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
40%
70%
Darren Aronofskyn uutuus on jo leimattu ”ristiriitoja herättäväksi” (lue: ensi-illassa buuattiin), mutta ei pidä innostua. Se on sekasotku eikä puoliksikaan niin hauska kuin miltä kuulostaa.
13. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Hyvännäköinen slasher-raina ei onnistu tuomaan genreen mitään uutta.
9. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
40%
40%
Martin Provostin elokuva jättää jälkeensä hämmentyneen olon. Ei voi olla täysin varma, onko parodia kaikissa kohtauksissa täysin tarkoituksenmukaista.
10. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
40%
67%
Hyvä postimies on sympaattinen elokuva, joka piirtää aiheestaan ja kohteistaan inhimillisen kokoisen kuvan. Juuri mitään sen kummempaa oivallusta teos ei esittele ja on aavistuksen turhan pitkä. Tiivistäminen olisi tehnyt siitä vielä paremman.
23. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
27%
Koulukiusaamisen vastainen ja yksilöllisyyttä ylistävä tarina onnistutaan typistämään mieleenpainumattomien laulunumeroiden paisuttamaksi lelumainokseksi.
22. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
40%
50%
Irisz vaeltaa veljeään etsien, mutta lopulta millään ei tunnu olevan hänelle sen suurempaa merkitystä. Ei edes veljensä löytämisellä.
17. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
40%
43%
Gold on epätasainen elokuva. Se tuntuu saavan uutta potkua loppupuolella, kun koko juoni heittää häränpyllyä, mutta ei riitä, että viimeiset 30 minuuttia ovat mielenkiintoiset, kun edelliset 90 minuuttia on haukotellut makeasti ja katsonut kelloa. Elokuvan ainoa nainen on Kennyn tyttöystävä, mutta katsoja ei taaskaan ymmärrä mikä Kennyssa viehättää. Bryce Dallas Howard on harmillisesti jätetty vain statistiksi. Goldista jää tunne, että se on koko ajan hyvän elokuvan partaalla ja hahmoista olisi mukava tietää lisää ja sukeltaa kultabisneksen pakkomielteiseen maailmaan, mutta Gaghan ei koskaan uskalla hypätä tuntemattomaan, vaan jättää Goldin keskivertoelokuvaksi, jonka unohtaa matkalla kotiin.
15. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
54%
Aikaisemman osan toimivat osuudet roskiin heittävä animaatio on pelkkää hukattua potentiaalia.
15. elokuuta 2019
Lue koko arvio
40%
45%
Lajityyppinä isojen animaatiostudioiden luomuksia kopioiva eurotusina.
31. elokuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
ei miellyttäne kirjasarjan faneja, mutta se ei ole huonoimpia King-filmatisointeja. Lähinnä, koska niitä on jo niin paljon.
4. elokuuta 2017
Lue koko arvio
40%
30%
Puolitoistatuntinen sovellus- ja mobiilipelimainos lapsille.
9. elokuuta 2017
Lue koko arvio
40%
45%
Tahattoman hauska ja sekava toimintaelokuva aliarvioi katsojaa ja jättää pahan maun suuhun.
6. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Keinotekoisesti osaksi Kirottu-universumia tungettu perhekauhu turvautuu äkkisäikytyksiin tunnelman rakentamisen sijaan – eivätkä nekään pelota ennakoitavuudessaan. Jos on nähnyt Itkevän naisen kirouksen trailerin, on nähnyt elokuvan kiinnostavimman hetken.
17. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Vakooja, joka keitti teetä ja tarjoili keksejä.
16. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
40%
60%
Lupaavan alun jälkeen vanhempien peloilla pelaava kauhu taantuu hölmöksi Ennustus-rip-offiksi ennen ennustettavan tylsää vakioloppua.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
53%
Edes loistavat pääosat eivät kykene pelastamaan jo syntyessään vanhanaikaista elokuvaa.
7. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Juicen ja Olavin Virran vanavedessä tulee Kari Tapion elämäkertaelokuva. Matti Ristinen on rooliin hyvä valiinta, mutta Aleksi Mäkelän ohjaustyö lipsahtaa tahattoman komedian puolelle.
11. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
20%
20%
Kauhuelokuvan pitäisi pelottaa, mutta Ouija: Origin of Evilin kohdalla kauhu kohdistuu puhtaasti ennakko-odotuksiin. Viime vuonna ensi-iltansa saanut Ouija on varmasti yksi 2000-luvun surkeimmista kauhurainoista.
21. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
20%
60%
Kaikkien elokuvan tekemiseen osallistuneiden – näyttelijöiden, ohjaajan ja studion – uran heikoin tekele.
31. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
20%
20%
Jos elokuvantekijät joutuvat itse tekemään valetilejä IMDb:hen kirjoittaakseen 10/10-arvioita, niin silloin tietää olevan jonkin eeppisen äärellä.
16. huhtikuuta 2021
Lue koko arvio
20%
30%
Elokuvan mainoslause on: Nyt huijataan koko rahan edestä. Totta, koko pääsylipun ja poppareiden hinnan edestä.
14. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
20%
40%
Ruotsalainen romanttinen draamakomedia kertoo vaivaannuttavan kankean tarinan viiden pariskunnan riutumisesta rakkauden ohdakkeisella tiellä.
15. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
20%
60%
Yritys osoittaa keski-ikäisen miehen kyvyttömyys vanhemmuuteen yksinään sisältää asenteellista huumoria sekä kliseistä ja pikkusievää hymistelyä vailla mitään kiinnostavaa oivallusta.
4. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
20%
30%
Hahmojen väliset jännitteet ovat täysin olemattomat, vaikka sellaisia tarinaan on ilmeisesti yritetty rustata. Hahmot ovat täysin merkityksettömiä jopa elokuvan sisäisessä maailmassa. Yksikään heistä ei merkitse mitään, kenelläkään ei ole oikeaa persoonaa. Tämä on kuin 50 Shades of Greyn laajennettu hahmogalleria teiniversiona.
23. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
20%
23%
Baywatch on vähän kuin koiranpentu, joka ulvoo öisin ja päivisin kuseskelee sisälle: aivoja raapivan raivostuttava, mutta silti sille ei voi olla kovin vihainen. Elokuvan taustalla ollut ysärisarja ei ollut mikään älyn jättiläinen sekään, ja jos menee katsomaan Dwayne Johnsonin elokuvaa, tuskin mitään Shakespearea odottaakaan. Silti elokuvasovitus tuntuu hukkaavan vähäisenkin potentiaalinsa menemällä koko ajan sieltä mistä aita on matalin.
2. kesäkuuta 2017
Lue koko arvio
20%
33%
Se, että kuuluisan ohjaajan vaimo ohjasi ensimmäisen elokuvansa 80-vuotiaana, on kiinnostavampi tarina kuin mitä hän on saanut aikaiseksi.
6. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
20%
30%
Seitsemän vuoden takaisen mukavan komedian jatkossa ei hauskuudesta ja kunnon tarinasta ole tietoakaan. Naurua ei ole tarjolla juuri lainkaan, vaan hapuileva tarina jää tasapaksuksi.
15. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
20%
30%
Pararatsastajan tarina on liian monen virhepisteen runtelema vaisu ja kankea elämäkerta, jolle olisi suonut vetävämmän ilmaisun.
12. maaliskuuta 2020
Lue koko arvio
20%
30%
Pienestä ajatuksenpoikasesta puolipitkäksi teatterielokuvaksi lavennettu oppilastyö on jäänyt raakileeksi, ja sen tuominen kilpailemaan muun teatteriohjelmiston rinnalle on karhunpalvelus opintiensä vielä alkuvaiheessa olevalle tekijälle.
6. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
20%
20%
Kaikinpuolin epäonnistunut kauhuraina ei tarjoa mitään edes edellisen elokuvan ystäville.
1. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
20%
33%
Unohtakaamme niin-huono-että-se-on-jo-hyvä-kategoria. Uusinta uutta on niin-huono-että-jopa-Tom–Hanks-näyttää-huolestuneelta. Dan Brown -filmatisointien ohella The Circle sopii juomapeliksi: otetaan drinkki aina Hanksin rypistäessä otsaansa. Juuri muuhun siitä ei ole.
6. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
20%
33%
Jos piti ensimmäisestä Luokkakokouksesta, myös Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuvalla on mahdollisuutensa. Muuten ei pidä vaivautua.
31. lokakuuta 2016
Lue koko arvio
20%
31%
Fifty Shades Darker on suurella rahalla, hieman paremmilla näyttelijöillä ja laadukkaammilla kameroilla tehty Salatut elämät, jossa heiluu kyllä piiska muttei Esko Kovero. Käsikirjoitus on poskettoman huono, ja vetää köykäisyydessään ja ennalta-arvattavuudessaan vertoja halpaan pornoelokuvaan. Tosin tässä tarinassa työtään tekemään tullut viaton putkimies on vaan limainen ja sadistinen miljonääri.
9. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
20%
40%
Hajuton ja mauton Wish Upon luottaa trendeihin ja böö-säikyttelyyn uskaltamatta kuitenkaan ottaa kantaa. Tusinatuote kaikille kesän kauhistelijoille.
13. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
20%
50%
Clint Eastwoodin nykyinen kiinnostus amerikkalaisiin sankareihin iskee omaan nilkkaan, kun kerrottavaa ei ole tarpeeksi.
5. maaliskuuta 2018
Lue koko arvio
20%
20%
Psykopaattia esittävä Russell Crowe saa raivokohtauksen liikennevaloissa, ja siinä se.
31. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio
20%
20%
Mikäli Luokkakokousten suosiosta voi jotain päätellä, samaan muottiin tehty kopio 1980-luvun Tom Hanks -komediasta on varma hitti.
19. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
20%
40%
Elokuvasta ei jää oikeastaan edes pettynyttä makua, sillä se on kuin todella huonon tv-sarjan ylipitkä pilottiosa. Se ei täytä minkäänlaisia laatustandardeja. Tämän pohjalta Incarnate-sarjaa ei todellakaan nähdä yhdelläkään kanavalla, vaan kyseessä taitaa olla Blumhouse-studion kehnoin viritelmä.
5. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
20%
20%
Romaanitrilogian päätösosaan perustuva eroottinen draama on kokonaisuudessaan kiusallinen kokemus. Erotiikan ja parisuhdejauhannan oheen kirjoitettu laiha juoni unohtuu ennen kuin lopputekstit ovat kadonneet valkokankaalta.
9. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
20%
20%
Kömpelö avaruusseikkailu toimisi paremmin pienestä ruudusta.
26. kesäkuuta 2020
Lue koko arvio
20%
20%
Rings olisi helposti voinut olla ihan kelpo kauhuraina, mutta se on yksinkertaisesti laiska. Elokuvan alkupuolella ohjaaja F. Javier Gutierrez esittelee elokuvan kiinnostavimman juonikuvion, jossa ryhmä opiskelijoita on ottanut osaa kokeeseen ja katsonut videon vapaaehtoisesti tietäen mitä tapahtuu, mutta siirtänyt kirouksen seuraavalle kokelaalle. Tästä olisi saanut ihan kelvollisen elokuvan, mutta valitettavasti aihe hylätään ja siirrytään paljon perinteisemmälle linjalle, kun Julia ja Holt seuraavat Julian näkyjä pieneen kaupunkiin, josta Samara on kotoisin ja selvittävät mitä tapahtui ennen kuin Samara adoptoitiin. Matilda Lutz on ilmeetön Juliana ja Vincent D’Onofrio, joka mm. Daredevil-sarjassa oli hienon monisävyinen roisto, on täysin haaskattu. Rillit huurussa -sarjasta tuttu Johnny Galecki on mielenkiintoinen mutta kovin yksitoikkoinen hahmo.
6. helmikuuta 2017
Lue koko arvio