Maria Lättilä

100%
90%
Beanie Feldstein ja Kaitlyn Dever loistavat pääosissa, ja Olivia Wilden esikoisohjaus on tämän vuoden parhaita elokuvia jo nyt. Hulvattoman hauska ja koskettava, aivan täydellinen komedia.
5. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
100%
92%
Whiplash-ohjaaja Chazelle on tehnyt sen taas. La La Land on yksi tämän vuoden merkittävimpiä ja parhaimpia elokuvia. Täydellinen se ei ole, mutta lähellä. Musikaalit ovat tarkoitettu utopiaksi, eskapistiseksi nautinnoksi ja tässä Chazelle onnistuu; katsoja unohtaa muun maailman elokuvaa katsoessaan. Justin Hurwitzin musiikki ja Chazellen visuaalinen näkemys kulkevat käsi kädessä ja Los Angeles muuttuu maagiseksi ihmemaaksi, jossa kaikki on mahdollista.
10. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
100%
87%
Dunkirk on Christopher Nolanin kunnianhimoisin ja ehkä jopa paras elokuva. Se on sotaelokuva, joka jättää katsojan miettimään päiviksi mutta välttää genren kompastuskivet. Nolan todistaa jälleen olevansa sukupolvensa taitavimpia tarinankertojia.
17. heinäkuuta 2017
Lue koko arvio
80%
90%
Elämänmakuinen ja aito Babyteeth on parempi elokuva kuin sen juonikuvaus antaa ymmärtää. Eliza Scanlen loistaa pääroolissa, ja elokuva tarjoaa yhtä paljon naurun kuin itkunkin aihetta.
3. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
67%
Paras romkom miesmuistiin on aidon romanttinen mutta siedettävän siirappinen.
27. syyskuuta 2017
Lue koko arvio
80%
66%
Kaikinpuolin onnistunut jatko-osa elokuva-trilogialle, jolle kukaan ei halunnut jatkoa. Se todistaa itsensä tarpeelliseksi ja päättää Woodyn tarinan hienosti ja liikuttavasti.
5. syyskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
62%
Fede Alvarez singahti suuren yleisön tietouteen vuoden 2013 Evil Dead -uudelleenfilmatisoinnilla. Leffa jätti kriitikot ja yleisön kylmäksi, mutta uutuudellaan Alvarez palaa lunastamaan paikkansa lupaavana kauhuohjaajana. Don’t Breathe on tyylikäs taidonnäyte, joka pitää katsojan otteessaan alusta loppuun.
8. marraskuuta 2016
Lue koko arvio
80%
70%
Aito, hurmaava ja koskettava elokuva lapsuudesta ja aikuiseksi kasvamisen pelosta mutta myös sen tärkeydestä ja välttämättömyydestä.
23. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
80%
77%
Morfydd Clark loistaa Rose Glassin debyyttielokuvassa, joka on uskonnollista kauhua parhaimmillaan.
21. lokakuuta 2020
Lue koko arvio
80%
94%
Elokuva on viimeisen päälle viimeistelty kokonaisuus, vaikka kyynisempi ihminen voisi sanoa, että Lonergan on mennyt sieltä mistä aita on matalin mitä tulee Leen menneisyyden paljastamiseen. Paljastus on kuitenkin erittäin vaikuttavasti käsitelty, ja itse jouduin pidättelemään kyyneleitä. Jokainen päättäköön itse mitä mieltä on.
22. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
73%
Greta Gerwigin kunnianhimoinen toinen elokuva todistaa, ettei Lady Bird ollut onnellinen sattuma, vaan hän todella on eräs lupaavimpia ohjaajia nykypäivän Hollywoodissa. Saoirse Ronan ja Florence Pugh loistavat Gerwigin hellässä huomassa.
31. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
80%
80%
Hurmiollinen, kaunis ja riemastuttava elokuva lapsuuden ilosta on samalla surullinen ja täynnä elämää.
1. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
80%
Erinomainen lisä Kirottu-universumiin. Michael Chaves todistaa taitonsa elokuvan puikoissa, ja Patrick Wilsonia ja Vera Farmigaa on ilo katsoa.
4. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
80%
80%
Dolan on valinnut elokuvaansa Ranskan parhaimmat näyttelijät ja se kannattaa. Cotillard, Cassel, Baye ja Seydoux kannattelevat elokuvaa, joka olisi helposti suistunut pelkäksi melodraamaksi. Se onnistuu olemaan myös kypsä kuvaus perheestä, jonka sisällä kuohuu, ja se on nimenomaan taidokkaiden näyttelijöiden ansiota.
12. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
80%
67%
Rakastava kuvaus maailman huonoimmasta elokuvasta The Room ja sen eksentrisestä luojasta mutta myös Hollywoodista, elokuvista taiteena ja unelmien toteuttamisesta. Francon veljekset loistavat pääosissa.
1. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
56%
Michael Haneken odotettu paluu eurooppalaisen laatuelokuvan pariin on hyytävä, hauska ja todistaa hänen olevan edelleen alansa parhaita.
7. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
64%
Taianomainen satu aikuisille on taattua Guillermo del Toroa ja kannattaa katsoa jo pelkästään Sally Hawkinsin pelottoman roolityön puolesta.
7. helmikuuta 2018
Lue koko arvio
80%
70%
Järisyttävän koskettava ja sydäntäsärkevä elokuva on ajoittain niin toivoton, että sitä on vaikea katsoa, mutta sitä ei missään nimessä kannata sivuuttaa. Nadine Labakin elokuva on tärkeä kuvaus hylättyjen lasten arjesta.
1. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
80%
66%
Get Out onnistuu myös olemaan hyvin uudenlainen elokuvakokemus. Elokuvan avauskohtaus kääntää yhden kauhun perinteisimmistä kliseistä päälaelleen, kun näemme tumman miehen keskellä lähiöaluetta. Sen sijaan että näkisimme vaaleaihoisen, vaaleatukkaisen nuoren neidon hämärillä kujilla, yleisö joutuukin hyvin todentuntuiseen tilanteeseen, kun tummaihoinen mies huomaa auton seuraavan häntä alueella, jonne hän ei tunnu kuuluvansa. Se on erittäin vahva avaus sekä poliittisesti että kuvauksellisesti, sillä se antaa ajattelemisena aihetta heti alusta asti ja luo perustan älykkäälle kauhuelokuvalle.
3. toukokuuta 2017
Lue koko arvio
60%
48%
Harvinaisen onnistunut videopelielokuva tarjoaa hervottomia vitsejä ja hauskaa slapstick-komediaa kohdeyleisölleen. Sonicilla ei ole mitään asiaa kenenkään Top 10 -listoille, mutta se ei todellakaan ole pohjanoteeraus, jota ehkä odotimme.
26. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Hellyyttävä cgi-koira ja Harrison Ford, mitä muuta elokuvalta edes kaipaa? Erämaan kutsu on sydäntälämmittävä kasvutarina koiran näkökulmasta.
27. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Viihdyttävä ja usein yllättävän hauska katsaus Saudi-Arabian naisten tilanteeseen olisi kaivannut ohjaukseensa enemmän tulta ja tappuraa.
29. kesäkuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Paluu Saw-elokuvien juurille jää hieman vaisuksi kokonaisuudeksi Chris Rockin hauskasta roolisuorituksesta huolimatta.
18. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
60%
55%
Ewan McGregor tunnetaan hyvänä ja luotettavana näyttelijänä. Nyt mies on kuitenkin siirtynyt kameran toiselle puolelle ja ottanut suuren urakan harteilleen näyttelemällä pääosaa omassa ohjaustyössään. Lopputulos on kelvollinen, mutta ei täydellinen. McGregor ymmärtää tarinan päälle ja onnistuu myös luomaan muutamia hienoja kuvia valkokankaalle, mutta ne ovat harvassa ja näyttävät enemmänkin valokuvilta. Kamera ei liiku vaan pysyy staattisena ja katsoja seuraa tapahtumia kaukaa. Visuaalisesti elokuva on valitettavan mielikuvitukseton eikä koskaan vangitse katsojaa kuten toivoisi.
18. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
60%
Bleed for This on erittäin miehinen elokuva. Elokuva keskittyy näiden kolmen miehen dynamiikkaan. Vaikka Vinnylla on liuta siskoja ja äiti, joka istuu rukoushuoneessa Vinnyn ottelujen ajan, he ovat pelkkiä koristeita eivätkä tuo mitään lisättävää juoneen.
2. tammikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
68%
Trainspotting oli aikansa rohkein, röyhkein ja alkuperäisin britti-elokuva. T2 Trainspotting tuntuu kuitenkin ansaitulta jatko-osalta. Se ei koskaan tunnu turhalta tai katsojan rahojen ryöstämiseltä.
16. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Näyttelijät tekevät ensiluokkaista työtä, vaikka olisi ollut mukava nähdä uusi vaihe elokuvan loppupuolella, kun loputon toiminta alkaa uuvuttaa. Brie Larsonin Justine on herkullinen hahmo ja pitää ainoana naisena puolensa miehiä vastaan. Näiden egot lyövät yhteen, ja Free Fire on parhaimmillaan, kun näyttelijät saavat toisistaan ponnahduspintaa ja vitsit kuulostavat luonnollisilta ja oikeasti hauskoilta.
19. huhtikuuta 2017
Lue koko arvio
60%
67%
Shia LaBeouf on kiehtovan mutta ongelmallisen elokuvan parasta antia. Elokuva kiinnostaa vaikka ei tenniksestä pitäisikään.
11. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Elämää juhliva elokuva, jossa Andrew Garfield ja Claire Foy hurmaavat.
15. marraskuuta 2017
Lue koko arvio
60%
50%
Tiukkana ja kiehtovana satiirina amerikkalaisesta yhteiskunnasta osuvasti alkava elokuva lähtee puolivälissä harmillisesti täysin eri suuntaan eikä koskaan toivu siitä.
10. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
40%
Energinen, visuaalisesti pysäyttävä ja ennen kaikkea viihdyttävä koko perheen musikaali P.T. Barnumista on moderni ja rokkaava. Gene Kellyn ja Fred Astrairen musikaalit ovat kaukana tästä sirkuksesta.
17. tammikuuta 2018
Lue koko arvio
60%
68%
Kunnianhimoinen kummajainen ranskalaisohjaaja Jacques Audiardilta. John C. Reilly ja Joaquin Phoenix ovat mielenkiintoinen pari valkokankaalla, mutta elokuva ei koskaan osaa päättää mitä se haluaa olla. Lopputulos on mielenkiintoinen mutta ajoittain pitkäveteinen sekametelisoppa.
29. maaliskuuta 2019
Lue koko arvio
60%
62%
Shazam! jatkaa DC:n voittoputkea, mutta vaikka Zachary Levi laittaa kaiken peliin, on elokuva harmillisen unohdettava. Onneksi elokuva on hurjan hauska ja David F. Sandbergin vankka ohjaus tukee sitä tehden siitä tavallista paremman supersankarielokuvan.
4. huhtikuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Toivottavasti joku vielä tekee vaikuttavan ja tärkeän elokuvan kystisesta fibroosista, sillä tämä se ei ole. Ekstratähti Haley Lu Richardsonin upeasta roolisuorituksesta.
2. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
48%
Greta olisi tarvinnut lisää energiaa ja Isabelle Huppertia ollakseen viihdyttävä kokonaisuus. Huppertin loistavasta roolisuorituksesta huolimatta Neil Jordanin elokuva on turhan hajuton ja mauton ollakseen tuleva kulttiklassikko.
8. toukokuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Upeasti animoitu elokuva todistaa, että stop motion -animaatio oikein tehtynä on animaation paras muoto. Pölhön seikkailijan elokuva hauskuuttaa takuuvarmasti ainakin perheen pienimpiä.
5. kesäkuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
sopii perheen pienimmille, mutta ei onnistu tarjoamaan vanhemmille katsojille mitään uutta tai mielenkiintoista muutamaa hauskaa elokuvaviittausta lukuunottamatta.
9. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
60%
60%
Sinänsä oikein tehty elokuva tärkeästä aiheesta ei onnistu tekemään kunniaa Bryan Stevensonille ja hänen työlleen.
24. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Hauska mutta kovin keskinkertainen animaatio tarjoaa naurun aihetta koko perheelle. Will Smith ja Tom Holland sopivat äänirooleihinsa kuin nakutettu, ja elokuva tarjoaa agenttileffoista kiinnostuneille hauskoja sisäpiirin vitsejä.
31. tammikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
66%
Richard Jewell on taattua Clint Eastwood -laatua. Se on varmalla kädellä ohjattu ja upeasti näytelty tositapahtumiin perustuva draama, joka lähettää katsojan googlaamaan oikeita tapahtumia heti elokuvan loputtua.
19. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
58%
Guy Ritchien paluu komeiden ja viihdyttävien rikosleffojen pariin on näkemisen arvoinen lähinnä hauskojen näyttelijäsuoritusten takia.
20. helmikuuta 2020
Lue koko arvio
60%
50%
Viihdyttävällä, kevyellä ja unohdettavalla elokuvalla ei juurikaan ole mitään sanottavaa, mutta se on silti varsin valloittava.
4. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Armando Iannuccin elokuva on täynnä upeita näyttelijöitä, hauskaa tilannekomiikkaa sekä visuaalisesti komeita kohtauksia. Dev Patel on loistava David Copperfield, mutta elokuva haukkaa liian ison palan.
18. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
60%
60%
Viihdyttävä mutta lopulta kovin unohdettava animaatio trolleista ja musiikin parantavasta voimasta.
23. syyskuuta 2020
Lue koko arvio
40%
45%
Tahattoman hauska ja sekava toimintaelokuva aliarvioi katsojaa ja jättää pahan maun suuhun.
6. joulukuuta 2017
Lue koko arvio
40%
43%
Kunnianhimoinen mutta harmillisen yllätyksetön ja vakava elokuva kloonaamisesta. Valitettavasti visuaalisesti upeat toimintakohtaukset eivät korvaa mitäänsanomatonta käsikirjoitusta.
9. lokakuuta 2019
Lue koko arvio
40%
40%
Ei aivan se kulttiklassikko, jonka sen toivoisi olevan. Mutta mikäli haluaa isoja räjähdyksiä, isoja sääilmiöitä ja vielä isompia juoniaukkoja, tämä on oikea valinta.
23. lokakuuta 2017
Lue koko arvio
40%
43%
Gold on epätasainen elokuva. Se tuntuu saavan uutta potkua loppupuolella, kun koko juoni heittää häränpyllyä, mutta ei riitä, että viimeiset 30 minuuttia ovat mielenkiintoiset, kun edelliset 90 minuuttia on haukotellut makeasti ja katsonut kelloa. Elokuvan ainoa nainen on Kennyn tyttöystävä, mutta katsoja ei taaskaan ymmärrä mikä Kennyssa viehättää. Bryce Dallas Howard on harmillisesti jätetty vain statistiksi. Goldista jää tunne, että se on koko ajan hyvän elokuvan partaalla ja hahmoista olisi mukava tietää lisää ja sukeltaa kultabisneksen pakkomielteiseen maailmaan, mutta Gaghan ei koskaan uskalla hypätä tuntemattomaan, vaan jättää Goldin keskivertoelokuvaksi, jonka unohtaa matkalla kotiin.
15. maaliskuuta 2017
Lue koko arvio
40%
40%
Petteri Kaniini 2 on hieman edeltäjäänsä parempi ja naurattanee perheen pienimpiä, mutta hyvä elokuva se ei ole.
4. kesäkuuta 2021
Lue koko arvio
20%
20%
Rings olisi helposti voinut olla ihan kelpo kauhuraina, mutta se on yksinkertaisesti laiska. Elokuvan alkupuolella ohjaaja F. Javier Gutierrez esittelee elokuvan kiinnostavimman juonikuvion, jossa ryhmä opiskelijoita on ottanut osaa kokeeseen ja katsonut videon vapaaehtoisesti tietäen mitä tapahtuu, mutta siirtänyt kirouksen seuraavalle kokelaalle. Tästä olisi saanut ihan kelvollisen elokuvan, mutta valitettavasti aihe hylätään ja siirrytään paljon perinteisemmälle linjalle, kun Julia ja Holt seuraavat Julian näkyjä pieneen kaupunkiin, josta Samara on kotoisin ja selvittävät mitä tapahtui ennen kuin Samara adoptoitiin. Matilda Lutz on ilmeetön Juliana ja Vincent D’Onofrio, joka mm. Daredevil-sarjassa oli hienon monisävyinen roisto, on täysin haaskattu. Rillit huurussa -sarjasta tuttu Johnny Galecki on mielenkiintoinen mutta kovin yksitoikkoinen hahmo.
6. helmikuuta 2017
Lue koko arvio
20%
20%
Kaikinpuolin epäonnistunut kauhuraina ei tarjoa mitään edes edellisen elokuvan ystäville.
1. heinäkuuta 2020
Lue koko arvio